ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γ. Αμυράς: «Συγκινητικό να βρισκόμαστε δίπλα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου»





Επίσκεψη στα ελληνικά μειονοτικά χωριά Βουλιαράτες, Γεωργουτσάτες και Τεριαχάτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δρόπολης-Πωγωνίου,  Δημήτρη Τόλη. 


Ο κ. Αμυράς έλαβε μέρος στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ στο σχολείο στους Βουλιαράτες και συνεχάρη τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς τους. Στη συνέχεια συμμετείχε στη δενδροφύτευση των πρώτων 245 δέντρων που παραχώρησε το ΥΠΕΝ στο Δήμο Δρόπολης-Πωγωνίου και η οποία πραγματοποιήθηκε στο χωριό Τεριαχάτες.. 


Η δενδροφύτευση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής οικονομίας.


Στο τελευταίο σκέλος της επίσκεψής του ο Υφυπουργός παρέστη στην τελετή κατά την οποία η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Σοφία Φιλιππίδου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης του Δήμου Δρόπολης - Πωγωνίου.


Ο κ. Αμυράς, δήλωσε: «Είναι συγκινητικό να βρισκόμαστε δίπλα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Όσα έζησαν και έκαναν οι πρόγονοί μας αποτελούν ένα μάθημα για τη σημερινή Ελλάδα, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Με τη σημερινή δενδροφύτευση στέλνουμε ένα μήνυμα φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας απέναντι στην κλιματική κρίση. Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαιτέρως τον πάντοτε δραστήριο Δήμαρχο, Δημήτρη Τόλη και τα παιδιά που συμμετείχαν στη δενδροφύτευση στέλνοντας το μήνυμα ότι η νέα γενιά έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».


Ο Δήμαρχος Δρόπολης-Πωγωνίου Δημήτρης Τόλης, δήλωσε: «Σήμερα με την  ευκαιρία των επετειακών εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου υλοποιήσαμε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξη σε επίτιμη δημότη της Δρόπολης και του Πωγωνίου της πρέσβεως της Ελλάδος στα Τίρανα, κ. Σοφίας Φιλιππίδου, ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και έπαινο για τη μέγιστη προσφορά της στο Δήμο.



Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υφυπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά υλοποιήσαμε εν μέρει τη δράση δεντροφύτευσης στο χωριό Τεριαχάτες, χάρη στη δωρεά των 245 φυταριών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]