«Πηγαίναμε με 100 άντρες την ημέρα» Συγκλονίζουν οι περιγραφές 2 γυναικών από τη Μολδαβία για το κύκλωμα μαστροπείας με επικεφαλής Αλβανό


 Οι ιστορίες τους θυμίζουν αμερικανικές γκανγκστερικές ταινίες, αλλά το σενάριό τους εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2022.

Όμορφες νεαρές κοπέλες από φτωχές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έρχονται στην Ελλάδα για να κερδίσουν χρήματα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους και καταλήγουν σε βρώμικα κρεβάτια να     πηγαίνουν με 100 άνδρες την ημέρα, να φυλακίζονται σε σπίτια με ένοπλους Αλβανούς φρουρούς, να στέλνονται σε νοσοκομεία λόγω ανεξέλεγκτης αιμορραγίας και μάλιστα  κάποιες από αυτές αναγκάστηκαν να δουλεύουν και όταν είχαν έμμηνο ρύση για να μην χάσουν ούτε μια μέρα από τον μισθό τους, γράφει το abcnews.al.



Η Μαρία και η Ρενάτα από τη Μολδαβία, ηλικίας 20 και 26 ετών αντίστοιχα, βίωσαν την απόλυτη φτώχεια για πολλούς μήνες.

Μέχρι που η αστυνομία της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, ακολουθώντας μια ομάδα μαστροπών με επικεφαλής έναν Μολδαβό, η Daniela και ο Αλβανός σύντροφός της, γνωστός με το παρατσούκλι "Tony Montana" ανακάλυψαν τη συμμορία και τους βρήκαν σε άσχημη κατάσταση  σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.




Οι μαρτυρίες και οι περιγραφές δύο νεαρών γυναικών που η φτώχεια, η έλλειψη και η απόγνωση τους οδήγησαν  στους κύκλους της αμειβόμενης ηδονής, συγκλόνισαν και αποκάλυψαν τι πραγματικά συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Η έρευνα της Εισαγγελίας Οργανωμένου Εγκλήματος οδήγησε στη διάλυση μιας οργάνωσης που έφερνε κρυφά φτωχά κορίτσια από τη Μολδαβία μέσω Αλβανίας ή Τουρκίας για να τα εκμεταλλευτεί και να κερδίσει χρήματα.


Τα κέρδη ήταν πολλά, σε σημείο που  άνοιξαν ανθοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας για να ξεπλύνουν τα «μαύρα» ευρώ από τις «ροζ» δουλειές τους, γράφει το protothema .


Η 20χρονη Μαρία


Η πρώτη  κοπέλα , η Μαρία, που περιλαμβάνεται στο ρινγκ του «Τόνι Μοντάνα» και της Ντανιέλα, είναι μόλις 20 ετών.


Μέσα από μια κοινή γνωριμία ήρθε στην Αθήνα και ο εφιάλτης ξεκίνησε την πρώτη μέρα που αναγκάστηκε να κάνει 52 συναντήσεις.


 «Ο φίλος μου μου είπε ότι θα βγάλω πεντακόσια ευρώ στην Ελλάδα αν βγω τρία ρομαντικά ραντεβού με πελάτες και όσο κι αν δεν μου άρεσε αυτή η δουλειά αναγκάστηκα να την κάνω γιατί δεν είχα λεφτά για το παιδί μου. Μου είπε επίσης ότι αυτή η δουλειά είναι νόμιμη στην Ελλάδα και δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Κάλεσε τον "διευθυντή", ο οποίος μου έστειλε χρήματα για να κανονίσω το ταξίδι μου στην Ελλάδα, συγκεκριμένα πεντακόσια ευρώ για εισιτήρια λεωφορείου και το διαβατήριό μου.  Έτσι, τον Μάιο του 2022 οργανώθηκε το ταξίδι μου από τη Μολδαβία στην Ελλάδα. Το απόγευμα ήρθε η "διευθύντρια" με τον σύζυγό της, που είναι Αλβανός, και πήγαμε να μου δείξουν τους  χώρους  που θα δούλευα. Η Ντανιέλα είναι ιδιοκτήτρια πολλών οίκων ανοχής» λέει, ενώ οι σκηνές που περιγράφει στις παρακάτω γραμμές είναι ανατριχιαστικές.


«Την πρώτη μέρα που δούλεψα στον οίκο ανοχής, γνώρισα πενήντα τέσσερις άνδρες και ένιωσα πολύ άσχημα. Ένιωθα άσχημα γιατί οι άντρες με τους οποίους αναγκάστηκα να βγαίνω ήταν βρώμικοι, μεθυσμένοι, ξένοι, χρήστες ναρκωτικών. Δούλευα ακόμα και όταν δεν ένιωθα καλά  και είχα έμμηνο ρύση  . Τον Ιούνιο του 2022, με μια άλλη κοπέλα, αποφασίσαμε να φύγουμε για τη Μολδαβία, κρυφά».



Η 26χρονη Ρενάτα




«Το 2018 ήρθα σε επαφή με έναν φίλο μου που ήξερα ότι ζούσε στην Αθήνα και δούλευε σε οίκο ανοχής. Εφόσον έμαθα ότι τα χρήματα είναι καλά, το είδα σαν μια ευκαιρία να μαζέψω χρήματα και να μεγαλώσω το παιδί μου χωρίς να χρειάζεται να το βάλω σε ίδρυμα και να το μεγαλώσω μόνη μου. Έτσι, τον Αύγουστο του 2018 ήρθα στην Αθήνα με τον γιο μου και δούλεψα για δυόμισι μήνες ως πρόσφυγας στο άσυλο που βρίσκεται στην οδό Ιάσωνος. Το αφεντικό εκεί ήταν ένας Έλληνας, η Βάσω, που μου έδωσε ακόμα περισσότερα χρήματα. Όταν έφτασα στην Ελλάδα, ο" διευθυντής "με πήρε από το αεροδρόμιο μαζί με τον «Τόνι Μοντάνα» και με πήγε στο σπίτι τους στην οδό Ακομινάτου. Σε αυτό το σπίτι έπρεπε να πληρώσω ενοίκιο διακόσια ευρώ γιατί βρήκαν καταφύγιο. Η Ντανιέλα είχε τότε 4 δημόσια σπίτια. Κάθε συνάντηση κόστιζε δέκα ευρώ και έπαιρνα πέντε ευρώ από κάθε συνάντηση, ενώ στις πρώτες τέσσερις συναντήσεις   δεν πληρωνόμουν καθόλου  Επειδή είχα πρόβλημα με το διαβατήριό μου, έμεινα τρεις μήνες, τον Φεβρουάριο του 2020 πήγα στη Μολδαβία, ανανέωσα το διαβατήριό μου και επέστρεψα στα μέσα Μαρτίου 2020. Μετά άρχισαν τα προβλήματα. Η καραντίνα ξεκίνησε επίσης λόγω του κορωνοϊού και τα δημόσια σπίτια έπρεπε να κλείσουν. Τόσο εγώ όσο και τα άλλα κορίτσια φοβόμασταν να δουλέψουμε, αλλά ο μάνατζερ και η "Toni Montana" μας φώναξαν, μας πρόσβαλαν και μας ανάγκασαν να δουλέψουμε κρυφά. Όταν είπα στη Ντανιέλα ότι οι πελάτες που έρχονται στο μαγαζί είναι μεθυσμένοι, ή βρώμικοι, ή με ναρκωτικά και δεν θέλω να βγω μαζί τους, μου φώναξε και μου είπε ότι ήρθα για να δουλέψω και όχι για να κάτσω. Δεν είμαι πριγκίπισσα. 


Επίσης, η κοπέλα είχε πρόβλημα με τα χαρτιά της, το οποίο ωστόσο η Ντανιέλα κατάφερε να λύσει, γράφει το abcnews.al.

«Με απέλασαν, δεν μπορούσα να μπω στην Ελλάδα μέχρι το 2023. Ο αρχηγός είχε βρει τη λύση. Μου είπε ότι θα ταξιδέψω στην Αλβανία με αεροπλάνο και από εκεί ένας Αλβανός θα με περνούσε παράνομα στην Ελλάδα με τα πόδια. Χρειαζόμουν πραγματικά τα χρήματα για το παιδί μου και αποφάσισα να δεχτώ. Έφτασα λοιπόν στην Ελλάδα γύρω στις 27-06-2021. Αυτό το ταξίδι κόστισε 3000 ευρώ και η Ντανιέλα μου είπε ότι θα το πλήρωνα με τη δουλειά μου στον οίκο ανοχής, από μία έως τρεις βάρδιες την ημέρα. Για περίπου τρεις μήνες, ανεξάρτητα από τις συναντήσεις που έκανα κανονικά, κρατούσαν όλα τα χρήματα που έβγαζα και μου έδιναν δέκα ευρώ την ημέρα για φαγητό και τσιγάρα. Μπορεί εκείνο το διάστημα να  πήγα με  εκατό άντρες, αλλά τα χρήματα που έπαιρνα στο τέλος ήταν πάντα δέκα ευρώ. Όταν δουλεύαμε την περίοδο της καραντίνας, με ανάγκασαν να κάνω τρεις βάρδιες στη σειρά και να κάνω συναντήσεις με περίπου εκατό πελάτες. Και όταν είπαμε ότι φοβόμαστε την αστυνομία, μας είπε ότι ό,τι και να γίνει έχει λεφτά για δικηγόρους και δικαστήρια. Όταν της είπα ότι πονούσα, ή δεν έχω διάθεση ή κουρασμένη, δεν με πίστεψε και μου είπε ότι έλεγα ψέματα...»/

πηγή Abcnews.al/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]