ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με ήττα ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

 


Με ήττα ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, που δεν τα κατάφερε το μεσημέρι της Κυριακής, απέναντι στον Παναθηναϊκό.


Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, και ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, γνωρίζοντας την ήττα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο με 50-76.

Εντυπωσιακή ήταν η ατμόσφαιρα των φιλάθλων της ομάδας, που γέμισαν το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και έδειξαν πως και φέτος θα βρίσκονται στο πλευρό των κοριτσιών του ΠΑΣ, τις οποίες και αποθέωσαν στο τέλος του αγώνα..

Από την ομάδα του Τζον Μαργαρίτη ξεχώρισαν οι Ewodo με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, η Effa με 12 πόντους και η Briggs με 10, ενώ θετική ήταν και η παρουσία της Μαρίνη στον αγωνιστικό χώρο με 9 πόντους.

Ο Ελληνοαμερικανός προπονητής του ΠΑΣ, ξεκίνησε το ματς με τις Μαρίνη, Καλαμπάκου, Ewodo, Effa και Briggs. Αν και οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 2-6 και στη συνέχεια με 6-13, ο ΠΑΣ με 5 πόντους της Ewodo μείωσε σε 11-13 και λίγο μετά ισοφάρισε με δυο βολές της Briggs, με την ομάδα να έχει βελτιώσει κατά πολύ την αμυντική της λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 5-0 και λίγο μετά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 15-20.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τέσσερις πόντους από πλευράς ΠΑΣ, δυο από Σαρηγιαννίδου και δυο από Briggs, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 5-0, κάνοντας το 25-19.  Ο κόουτς Μαργαρίτης γύρισε την άμυνα του ΠΑΣ σε ζώνη, με τις παίκτριες του Παναθηναϊκού να μην βρίσκουν αρχικά λύσεις, αλλά στη συνέχεια να παίρνουν ένα προβάδισμα δέκα πόντων, με το ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 25-35.

Η ομάδα της Καπογιάννη μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΣ να μην έχει εύστοχα σουτ, κάτι που έπαιξε ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα, αφού ο Παναθηναϊκός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 36-54. 

Ίδια ήταν η εικόνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει ως πρωταγωνίστρια την Παυλοπούλου και τον ΠΑΣ να επιχειρεί να μειώσει, χωρίς επιτυχία. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με την ομάδα μας να γνωρίζει την ήττα με σκορ 50-76. Στην εξέλιξη της αναμέτρησης αλλά και στην τελική διαμόρφωση του σκορ, ρόλο έπαιξαν και τα άσχημα ποσοστά που είχε η ομάδα του ΠΑΣ, με μόλις 68,4% στις βολές, 37% στα δίποντα και μόλις 7,7% στα σουτ τριών πόντων.




Τα δεκάλεπτα: 15-20, 25-35, 36-54, 50-76.




ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Μαργαρίτης- Χαντέλης): Briggs 10 (7 ριμπ.), Σαρηγιαννίδου 6 (6 ριμπ.), Μαρίνη 9 (6 ασίστ), Καλαμπάκου, Τζήμου, Effa 12 (5 ριμπ.), Ewodo 13 (1τρ και 10 ριμπ).



Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Reed 15, Ζιάκα, Παυλοπούλου 18 (2 τρ.), Potter 8, Σωτηρίου 9 (1τρ.), Μπουντούρη 4, Αλεξανδρή 6, Παλάσκα, Carter 12 (2τρ.), Θεοδωρομανωλάκη, Χαιριστανίδου 4. 




Μετά το τέλος του αγώνα, ο κόουτς του ΠΑΣ WBC Τζον Μαργαρίτης δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου ο αντίπαλος μας έκανε να αισθανθούμε άβολα στη διάρκεια του αγώνα. Θα πρέπει να μάθουμε πολλά πράγματα από το σημερινό παιχνίδι και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Σήμερα, δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις, γιατί είχαμε δύο αθλήτριες που δε μπορούσαν να αγωνιστούν, ενώ δουλεύουμε συνέχεια και προσπαθούμε ώστε να βελτιώσουμε το παιχνίδι και άλλων αθλητριών για να είναι σε θέση να μας βοηθήσουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ομάδας, που ήταν τρομερός και μας έδωσε μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι. Σήμερα είδα για πρώτη φορά τι σημαίνει η έδρα μας και είναι πραγματικά φανταστικό. Θα πρέπει όμως να δουλέψουμε πιο σκληρά, ώστε να κάνουμε χαρούμενους όλους αυτούς τους φιλάθλους και να τους δώσουμε τη χαρά να πανηγυρίσουν και νίκες στα παιχνίδια μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]