Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων -RYANAIR : Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Τουρισμού

 Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με αφορμή την είδηση ότι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προγραμμάτιζε να εντάξει στα χειμερινά της δρομολόγια το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, κάτι που δεν είχε αναφερθεί στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΞΝΙ στην συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει μαζί του την Τρίτη 19 Ιουλίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΞΝΙ ξεχωρίζει το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σε αθηναικό μέσο τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 με τίτλο «Αυτές είναι οι 3 επίμαχες επιστολές της Ryanair στην ελληνική κυβέρνηση», στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται πως σε επιστολή της 1ης Οκτωβρίου 2021 η εταιρεία ανέφερε: «Η Ryanair δεσμεύεται να διπλασιάσει την εισερχόμενη τουριστική κίνηση στα 10 εκατ. επιβάτες. Σημαντικό ποσοστό θα επισκέπτεται την Ελλάδα εκτός της περιόδου αιχμής δηλαδή τους χειμερινούς μήνες, συμπεριλαμβανομένων δρομολογίων από και προς τα Ιωάννινα και τον Βόλο, με συνδέσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και Στοκχόλμη».

Από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων είχε γραπτή επικοινωνία με τη Ryanair στις 13 Απριλίου 2021, στην οποία η εταιρεία εξέφραζε την πρόθεσή της να εντάξει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων στους προορισμούς της, εφόσον τα κόστη καθιστούν ανταγωνιστικά. Ακολούθως απάντησε στην εταιρεία στις 14 Ιουνίου επεξηγώντας τα πλεονεκτήματα του προορισμού και προτείνοντας σχετικές κινήσεις για διαφημιστικές καμπάνιες και τακτικές προσέλκυσης επισκεπτών. 

Υπενθυμίζεται πως διάθεση για στήριξη των προσπαθειών διασύνδεσης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με κάποιο από τα αεροδρόμια της Γερμανίας εξέφρασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών του Εξωτερικού, με επιστολή που μας έστειλε στις 13 Μαρτίου 2022. Στην εν λόγω επιστολή υπογραμμίζεται πως περίπου 100.000 απόδημοι Ηπειρώτες ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν από και προς τη γενέτειρά τους, λόγω της μη ύπαρξης απευθείας πτήσεων. Επίσης το ζητούν οι πολίτες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι εταιρείες ψηφιακών εφαρμογών που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας.

Στην επιστολή της ΕΞΝΙ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «λίγοι προορισμοί προτείνονται για τουρισμό τεσσάρων εποχών και διαθέτουν τόσο μεγάλη ποικιλία σε θεματικό τουρισμό, όσο ο νόμος Ιωαννίνων. Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέσο για τη ποιοτική και ποσοτική προσέλευση επισκεπτών, όμως οι δικές μας μεμονωμένες προσπάθειες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη στήριξη της πολιτείας».  

Με βάση τα παραπάνω η ΕΞΝΙ ζήτησε από τον Υπουργό να στηρίξει έστω και τώρα το κρατικό αεροδρόμιο της πόλης με την προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού προσέλκυσης εταιριών χαμηλού κόστους, αποβλέποντας στην τουριστική ανάπτυξη που επιζητούν φορείς και πολίτες. 


ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]