Meteo:Πέφτει η θερμοκρασία τη Δευτέρα Ενίσχυση των ανέμων και τοπικά φαινόμενα


 Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας - Ουκρανίας προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η ενίσχυση των ανέμων και τα τοπικά φαινόμενα στη χώρα μας.


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα 12/09 θα ξεπεράσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 5 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται τη Δευτέρα 12/09 σε σχέση με τη μέγιστη θερμοκρασία της Κυριακής 10/09.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ. Τέλος, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από τη νύχτα της Κυριακής 11/09 στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι της Δευτέρας 12/09 θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

πηγή meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]