ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η λίστα με όσα χρειάζεσαι για τη νέα σεζόν

 


Η νέα σεζόν ξεκίνησε και εσύ ανυπομονείς να φτιάξεις τη λίστα με όσα θέλεις να πραγματοποιήσεις. Να θέσεις τους στόχους και τις νέες συνήθειες που θα σου χαρίσουν μια φρέσκια αρχή. Χορό, κολυμβητήριο, τένις; Αναρωτιέσαι με ποιο χόμπι θα ασχοληθείς φέτος, ώστε να περνάς πιο ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σου.


Σκέφτεσαι να μη ξεχάσεις να περνάς ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου και να μην αγχώνεσαι για το παραμικρό. Αλλά χρειάζεται να βάλεις και το γυμναστήριο στο πρόγραμμα, γιατί «τελείωσαν οι δικαιολογίες αυτή τη χρονιά». Θέλεις και να φροντίσεις την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία σου. Το ξέρουμε ότι έχεις πολλά στο μυαλό σου, γι’ αυτό σου ετοιμάσαμε μια λίστα ώστε να βάλεις σε μια σειρά όλα όσα χρειάζεσαι για τη νέα αρχή σου.

Προγραμμάτισε τον γυναικολογικό έλεγχο σου

Η περίοδος του καλοκαιριού περνάει και αφήνει πίσω, συνήθως, τα σημάδια της. Λοιμώξεις όπως η κολπίτιδα, η ουρολοίμωξη αλλά και αρκετά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι συχνά φαινόμενα για τις γυναίκες. Γι' αυτό είναι σημαντικό, επιστρέφοντας από τις διακοπές, να φροντίσεις να κάνεις έναν γυναικολογικό έλεγχο. Έτσι θα μπορείς να νιώθεις σίγουρη ότι δεν θα έχεις κάποια απρόσμενη ταλαιπωρία. Ο γυναικολόγος είναι ο κατάλληλος για να σε κατευθύνει ως προς τις εξετάσεις που θα χρειαστείς για να είναι ολοκληρωμένο το check up σου.


Δώσε στο δέρμα σου τη φροντίδα που έχει ανάγκη

Ωραία η ηλιοθεραπεία, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο κατά την περίοδο του καλοκαιριού ταλαιπωρούν το δέρμα σου, προκαλώντας αφυδάτωση και ξηρότητα και κάνοντας ορατά πιο αισθητές τις υπάρχουσες πανάδες και ρυτίδες. Γεγονός που κάνει την επίσκεψη στο δερματολόγο απαραίτητη αν θέλεις να ξεκινήσεις τη νέα σεζόν φρέσκια και λαμπερή. Με την βοήθειά του θα βρείτε όλα, όσα χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να αποβάλλει τα ανεπιθύμητα σημάδια του καλοκαιριού και να αποκτήσει την ανανεωμένη όψη που θέλεις.

Υιοθέτησε νέες συνήθειες

Σκέφτεσαι εδώ και πολύ καιρό ότι χρειάζεται να προσέξεις τη διατροφή σου και να κόψεις το έτοιμο φαγητό, αλλά καταλήγεις, συνεχώς, να λες «από Δευτέρα». Ήρθε η ώρα να αφήσεις τις αναβολές και να βρεις αυτό που πραγματικά ταιριάζει στον οργανισμό σου. Αντί να διαβάζεις δίαιτες και διατροφικά tips στο ίντερνετ που μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου, προτίμησε να κάνεις τη νέα αρχή με τον σωστό τρόπο. Συμβουλέψου έναν διαιτολόγο, ο οποίος θα απαντήσει σε όλες τις απορίες σου και να ασχοληθεί με την περίπτωσή σου εξατομικευμένα.



Εκτός από την κατάλληλη διατροφή, ασχολήσου με ένα είδος άσκησης που σου ταιριάζει. Επίλεξε κάποια δραστηριότητα, η οποία σε ευχαριστεί για να μπορείς να την ακολουθήσεις. Αν βαριέσαι το γυμναστήριο, υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να το κάνεις. Δοκίμάσε γιόγκα ή πιλάτες, ξεκίνα κάποιο άθλημα ή γράψου κολυμβητήριο.

Φρόντισε ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πάνω απ’ όλα για το νέο ξεκίνημά σου, όμως, βάλε την ψυχική σου υγεία. Αν είσαι καλά εσωτερικά όλοι οι άλλοι στόχοι σου είναι πραγματοποιήσιμοι. Τοποθέτησε, λοιπόν, όσο πιο ψηλά γίνεται στη λίστα την φροντίδα του εαυτού σου αυτή τη σεζόν. Αν νιώθεις ότι υπάρχει οτιδήποτε που σε κρατάει πίσω ή σε βαραίνει, σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση ή σου δημιουργεί άγχος μην διστάσεις να συμβουλευτείς έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

 www.doctoranytime.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]