ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Ηπείρου ο φάκελος της Μ.Π.Ε του Αγωγού Φυσικού Αερίου

 


Στην έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου « Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED- Ελληνικό Τμήμα»προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,η πρόσκληση αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Κομποτίου και Αράχθου (από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά), την Φιλοθέη και τον Αμβρακικό (από το Δήμο Αρταίων ), την Δ.Ε Φιλιππιάδας από τον Δήμο Ζηρού, τις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου από τον Δήμο Πρέβεζας και τη Δ.Ε Φαναρίου από τον Δήμο Πάργας.

Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η σημερινή  (21- 09-2022) και ημερομηνία λήξης αυτής η 02- 11-2022 και στο διάστημα αυτό καλούνται πολίτες και φορείς καλούνται να καταθέσουν εγγράφως απόψεις και προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωμοδότησε θετικά για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του Αγωγού Φυσικού Αερίου που έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα σχέδιο, ο αγωγός θα έχει μήκος περίπου 2.000 χλμ, εκ των οποίων περισσότερα από 1.400 είναι υποθαλάσσια. Πρόκειται να συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα , καταλήγοντας στην Ιταλία. Στην ελληνική επικράτεια πρόκειται να περάσει από την Κρήτη και Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, όπου στην συνέχεια θα διασχίσει για περίπου 600 χλμ την ελληνική ηπειρωτική χώρα (και από την Ήπειρο) για να φτάσει στην Ιταλία μέσω του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μήκους περίπου 210 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]