Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο φοιτητής που καλλιεργούσε «μαγικά μανιτάρια» στο σπίτι του στην Άρτα




Της Ειρήνης Κατσούλα

Συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, φοιτητής που κατηγορείται για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 5,8 κιλά μανιταριών τα οποία θα παρήγαγαν την παραισθησιογόνα ουσία ψιλικυβίνη. Τα παραισθησιογόνα μανιτάρια ή “μαγικά” μανιτάρια, όπως αποκαλούνται, χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικό συνήθως μαζί με αλκοόλ, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι είναι μόνο λίγες οι περιπτώσεις στην Ελλάδα που έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί τέτοιου είδους παραισθησιογόνα μανιτάρια.


Επικοινωνήσαμε με το δικηγόρο του κατηγορούμενου, Ιωάννη Μεράντζα, ο οποίος μας δήλωσε ότι ο εντολέας του κρίθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του, Ιωάννη Μεράντζα, "οι ουσίες ήταν αποκλειστικά για δική του χρήση και μάλιστα η καλλιέργεια αυτών γινόταν εντός της οικίας του χωρίς καμία υποδομή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα της παραισθησιογόνας ουσίας ψιλοκυβίνης που βρέθηκε ή που θα μπορούσε να παραχθεί από την αποξήρανση των μανιταριών εν τέλει είναι ελάχιστα γραμμάρια που δεν δικαιολογούν διακίνηση κάτι το οποίο θα διαπιστωθεί και από την Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων".


Ο 24χρονος φοιτητής ανακάλυψε τις δραστικές ουσίες των “μαγικών μανιταριών” κάνοντας αναζητήσεις στο διαδίκτυο και αποφάσισε να βρει τέτοια και να τα καλλιεργήσει για δική του χρήση, μέσα στο φοιτητικό του σπίτι στην Άρτα.


Η παραισθησιογόνα ουσία των μανιταριών "ψιλοκυβίνη" δημιουργείται-παράγεται από τον μύκητα (μανιτάρια), η καλλιέργεια του οποίου απαιτεί απλά προϊόντα του εμπορίου. Αυτές οι «νέου τύπου» ουσίες, τύπου LSD, είναι ουσίες οι οποίες δεν έχουν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές, ενώ είναι η πρώτη φορά που έγινε σύλληψη στην Ήπειρο.



Τα “magic mushrooms” όπως αποκαλούνται είναι κυρίως παραισθησιογόνα ουσία της Βόρειας Ευρώπης. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένουμε τις εξελίξεις γύρω από αυτήν, μιας που πρόκειται για μια υπόθεση που πρώτη φορά καταγράφεται στην Ήπειρο.

maxitisartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]