Μαρία Θεοδωρίδου:Σε πόσες δόσεις θα γίνονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια


 Κατά τη   σημερινή ενημέρωση για τους εμβολισμούς με τα επικαιροποιημένα εμβόλια η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ,καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι τα νέα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τις παραλλαγές της Όμικρον 1,2 ,2.7 και της 5 .

Οι παρενέργειες είναι όπως είπε παρόμοιες με εκείνες των προγούμενων εμβολίων ,είναι μικρής διάρκειας και περιορισμένης σοβαρότητας ενώ μπορούν να χορηγηθούν από την ηλικία των 12 ετών .

Προτεραιότητα έχουν τα άτομα με κίνδυνο σοβαρής νόσησης ,όπως όλα τα άτομα άνω των 60 ετών ,άτομα ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα και με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού .Ατομα που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων ή χρονίων νοσημάτων .Επίσης επαγγελματίες υγείας ,άτομα που διαβιούν με άλλα άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα ,όπως και φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τον κορωνοϊό .

Τα εμβόλια χορηγούνται ενδομυϊκά και περιέχουν 15 μικρογραμμάρια νουκλεοσιδίου του αρχικού στελέχους, τους στελέχους Γουχάν και 15 μικρογραμμάρια του νουκλεοσιδίου της παραλλαγής όμικρον.

"Τα επικαιροποιημένα αυτά εμβόλια προορίζονται και αυτό θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές, μόνο για αναμνηστική δόση. Δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του βασικού εμβολιασμού, να υπενθυμίσω ότι είναι οι δύο δόσεις για τα υγιή άτομα και τρεις δόσεις για τα ανοσοκατασταλμένα, ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που χρησιμοποιήθηκε στον βασικό εμβολιασμό. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία διαφοροποίηση αν έγινε το εμβόλιο της Astra Zeneca ή το Jonson ή της Pfizer."ανέφερε η κ.Θεοδωρίδου.

Σημειώνεται ότι τα νέα εμβόλια θα γίνονται σε 2 δόσεις για τα υγιή άτομα και σε 3 δόσεις για τα ανοσοκατασταλμένα .

Σύντομα θα υπάρξουν και νέα εμβόλια για τις παραλλαγές 04 και 05 .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]