Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα αυξηθεί φέτος η τιμή του -Τι λένε οι βενζινοπώλες


 Ποιο θα ήταν το ύψος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εάν η διάθεση του θα ξεκινούσε την 1η Σεπτεμβρίου αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κάθε χρόνο είναι 15 Οκτωβρίου. Εμείς μιλάμε με σημερινά δεδομένα ότι εάν ξεκίναγε την  1η Σεπτεμβρίου η διάθεση του θα ήταν περίπου στο 1,70 ευρώ ανά λίτρο», τόνισε  ο κ. Κιούσης. Μετά μίλησε για την περσινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. «Πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε περίπου στο 1 ευρώ, ενώ προς τέλος Απριλίου έφτασε το 1,40 ευρώ. Αλλά το ζητούμενο είναι πως θα ξεκινήσει, πώς θα εφοδιαστεί και με τι καύσιμο».


Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιες είναι οι προβλέψεις για την τιμή του 

Εν συνεχεία έκανε εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. «Bλέπουμε ότι με σημερινά δεδομένα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει στο 1,70 ευρώ ανά λίτρο. Βλέπουμε ότι το 1,70 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι απαγορευτικό. Δεν υπάρχουν διέξοδοι σε άλλα φθηνότερα ενεργειακά προϊόντα» τόνισε.


Και μίλησε για το φυσικό αέριο. Όπως είπε, υπάρχει υψηλή φορολόγηση στην τιμή του πετρελαίου προκειμένου να αναγκάσουν τον κόσμο να στραφεί στο φυσικό αέριο. «Το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο, το ρεύμα είναι ακόμη πιο ακριβό, οπότε πρέπει να βρούμε μια λύση, τι περνάει από το χέρι μας, τι μπορεί να γίνει. Πρέπει άμεσα τα αρμόδια υπουργεία υπό τον πρωθυπουργό να σκεφτούν, να δουν, να προβλέψουν  ώστε το πετρέλαιο να βγει φθηνότερο, να βγει προσιτό στον μέσο Έλληνα καταναλωτή » τόνισε και πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης «είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι είδος πολυτελείας για να υπερφορολογείται».

πηγή enikonomia.gr

 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]