Πολλές .....ευχές για μια καλή σχολική χρονιά!Ευχές για μια καλή, αποδοτική και ασφαλή σχολική χρονιά, απεύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τη σημερινή τελετή του αγιασμού.

Ο κ. Μπέγκας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ανατολής και στελέχη της παράταξης βρέθηκε στο 4ο δημοτικό Ανατολής. 

 «Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Τα παιδιά μας πρέπει να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους και να τολμούν. Η σχολική κοινότητα και κυρίως οι ίδιοι οι μαθητές οφείλουν να στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό των συμμαθητών, καταπολεμώντας εκ των έσω και εξοβελίζοντας τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Εμείς είμαστε εδώ για να τους στηρίζουμε και να τους ενισχύουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η οργανωμένη Πολιτεία και κατ’ επέκταση ο δήμος Ιωαννιτών οφείλει σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά με προκλήσεις όπως η πανδημία αλλά και η ενεργειακή κρίση, να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευθύνη τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν.

«Η παράταξή μας, μέσα και από την σημερινή συμβολική παρουσία των μελών της στον αγιασμό των σχολείων, δηλώνει παρούσα από τον θεσμικό της ρόλο σε οτιδήποτε χρειαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως έπραξε άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.


Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα


Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας συναρπαστικής διαδρομής προς την κατάκτηση της γνώσης, η οποία συνοδεύεται από όνειρα, στόχους και πολλές νέες προκλήσεις για όλους τους μαθητές.

Αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν μαθητές και γονείς, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, με σθένος και περίσσια ευθύνη, οι εκπαιδευτικοί έφεραν εις πέρας τις παρελθούσες σχολικές χρονιές με τηλεκπαίδευση, ευελπιστούμε η φετινή σχολική χρονιά να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και η εκπαίδευση να γίνει όπως πραγματικά οφείλει, μέσα από διά ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες. 

Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η παράταξή μας εκτός από τις θερμές ευχές για μία δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά, θέλει να σας βεβαιώσει ότι με όσες δυνάμεις διαθέτει, θα είναι αρωγός στο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και άοκνο στήριγμα των μαθητών και γονέων.

Καλή σχολική χρόνια και καλή πρόοδο!Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» Κώστας Μπάρκας: Δήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 
Θέλω ειλικρινά να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υγεία στις μαθήτριες και  στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Για άλλη μια χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορούν τόσο σε ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε γενική και ειδική εκπαίδευση, όσο και σε υποδομές. Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν πιο άμεση άμβλυνση αυτών των προβλημάτων προς όφελος των παιδιών μας. 
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηρίξουμε τη δημόσια εκπαίδευση ως προϋπόθεση συνολικής ανάπτυξης του τόπου μας. Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη προσδοκίες αλλά και προκλήσεις για τους μαθητές, τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς. Το δημιουργικό ταξίδι της γνώσης, παρά τη δύσκολη  οικονομική κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι περισσότερες οικογένειες, αποτελεί το όχημα για την οικοδόμηση του αύριο. 
Η Πολιτεία έχει χρέος να σκύψει πάνω στα εντεινόμενα προβλήματα που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον τα βασικά. Την επάρκεια δηλαδή σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την εύκολη πρόσβαση όλων των μαθητών στα σχολεία, την απρόσκοπτη θέρμανση των κτηριακών υποδομών, την υγειονομική ασφάλεια μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, και την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. 
Από την πλευρά μας, παραμένουμε δίπλα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, προτείνοντας λύσεις όπου απαιτούνται, αλλά και σχεδιάζοντας την ισχυρή Δημόσια Παιδεία της επόμενης μέρας, η οποία οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά ώστε να έχουν τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή.
Εύχομαι από καρδιάς, καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, δύναμη και χαμόγελα!»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Πρώτο κουδούνι σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, όλοι δίνουν το παρόν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023 και όλοι μαζί θα δώσουν τον αγώνα, έτσι ώστε τα πράγματα στον χώρο της εκπαίδευσης να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερα και οι αντιξοότητες να είναι ελαχιστοποιημένες.
Η ευχή μας είναι η νέα χρονιά να είναι απαλλαγμένη απο προβλήματα, όπως εκείνο της πανδημίας και όλα να ξαναποκτήσουν την ηρεμία, έτσι ώστε όλα τα ζητήματα εκπαίδευσης να μπούν στην κανονικότητα που απαιτείται, για να γίνει η μετάδοση γνώσεων ευχερέστερη και καλύτερη.
Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης στο Δήμο Ιωαννιτων, εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]