ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επίσκεψη Ελισάφ στη Μπρατισλάβα- Στόχος η προσέλκυση τουριστών και η ενίσχυση της δικτύωσης του προορισμού "Iωάννινα"

 


Την εξωστρεφή δράση "Διπλωματία Πόλεων" με στόχο την προσέλκυση τουριστών και την ενίσχυση της δικτύωσης του προορισμού "Ιωάννινα", υλοποίησε για ακόμη μία φορά ο Δήμος Ιωαννιτών στη Σλοβακία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος, παρουσία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου βρέθηκε στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2022 στην Μπρατισλάβα πραγματοποιώντας μεμονωμένες συναντήσεις  και θεματική παρουσίαση του προορισμού σε επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του τμήματος τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών της Σλοβακίας, κ. Ondrcka, όπου συνομίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο προορισμών. Ο κ. Ondrcka παρακάθισε στη συνέχεια και στην παρουσίαση του προορισμού Ιωάννινα και στη συζήτηση που ακολούθησε με τους τουριστικούς πράκτορες της Σλοβακίας.


Ακολούθησαν πολύ σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγών σπουδαστών, ερευνητών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έγινε δεκτός στην Σλοβάκικη Ακαδημία Επιστημών, από τον Πρόεδρο του ιδρύματος κ. Sajgalik, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική ανταλλαγών και συνεργειών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μακρά συνάντηση έγινε και στην έδρα των Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κομένιους με την καθηγήτρια Gruskova και ομάδα Σλοβάκων Ελληνιστών για τη δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών τους να κρατήσουν την πρόσβαση στη γνώση γύρω από τη σύγχρονη Ελλάδα ανοικτή στη νέα γενιά των Σλοβάκων σπουδαστών.

Τέλος, ακολούθησε η εγκάρδια συνάντηση με τη Δήμαρχο της Παλιάς Πόλης της Μπρατισλάβας, κ. Aufrichtova, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργικών και αμοιβαία επωφελών ανταλλαγών μεταξύ των δύο δήμων.


Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας έκλεισε στα γραφεία της Εβραϊκής Κοινότητας της Μπρατισλάβας, όπου ο δήμαρχος είχε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Duda, τον οποίο και προσκάλεσε άμεσα να επισκεφθεί τα Γιάννενα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων και διαβουλεύσεων έγινε με τη συνεπιμέλεια της δραστήριας Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μπρατισλάβα, την οποία και ο δήμαρχος Ελισάφ ευχαριστεί θερμά στο πρόσωπο του Πρέσβη κ. Δημητριάδη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]