Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των 9 ιδιόκτητων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αρταίων



Συνάντηση του Δημάρχου με το προσωπικό των Σταθμών.


Προετοιμασία για το άνοιγμα και την υποδοχή των μικρών και μεγάλων μαθητών πίσω στα θρανία τους αυτή η περίοδο που διανύουμε, έτσι ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργο Πανέτα, την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Σοφία Γρύλλια, τον εργολάβο του έργου Χρηστό Παπάζογλου και την επιβλέπουσα του έργου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγορίτσα Κοντοστέργιου, επισκεφτήκαν λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την φετινή εκπαιδευτική περίοδο, τους ιδιόκτητους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αρταίων που εδώ και καιρό και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης. Σκοπός της συνάντησης ήταν τόσο η ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, όσο και η επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

 Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και περιλαμβάνει πέντε βρεφονηπιακούς και τέσσερις παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αφορούν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δήμου στις οποίες λειτουργούν πέντε βρεφονηπιακοί σταθμοί που είναι: Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Α’ Παιδικός Σταθμός Άρτας, Γ’ Παιδικός Σταθμός  Άρτας, Δ’ Παιδικός Σταθμός Άρτας και Παιδικός Σταθμός Καμπής. Οι τέσσερις παιδικοί σταθμοί είναι: Β’ Παιδικός Σταθμός, Παιδικός Σταθμός Αγίων Αναργύρων, Παιδικός Σταθμός Ανέζας και Παιδικός Σταθμός Φιλοθέης. 

Στους σταθμούς αυτούς αναβαθμίστηκαν οι κτιριακές υποδομές, προκειμένου να προσαρμοστούν πλήρως στις απαιτήσεις  και στο πλαίσιο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Μεταξύ άλλων, των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται είναι εργασίες διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων, αντικαταστάσεις καλοριφέρ, προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών, προμήθεια εξοπλισμού για την επάνδρωση των χώρων προετοιμασίας και σερβιρίσματος γευμάτων, εξοπλισμός πυροπροστασίας, επίπλωση όπου απαιτείται, αντικατάσταση πορσελάνων και εδικών υγιεινής από φθορές τις τουαλέτες, επιδιορθώσεις στις στέγες, αντικατάσταση –επιδιόρθωση κουφωμάτων κ.α.


Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αρταίων διαθέτει συνολικά 11 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου δύο σταθμοί δεν συμπεριλήφθησαν στις προαναφερόμενες εργασίες της συγκεκριμένης εργολαβίας. Πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό των Κωστακιών που πρόσφατα εγκαινιάστηκε και υλοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και αποτελεί ένα σύγχρονο, ασφαλές και φιλόξενο βρεφονηπιακό σταθμό και τον σταθμό του Αγίου Σπυρίδωνα που ήδη πραγματοποιούνται εργασίες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού σε μισθωμένο χώρο εναρμονισμένες με τη νομοθεσία και οι οποίες θα ολοκληρωθούν την φετινή χρονιά, ώστε να λειτουργήσει κανονικά ο Σταθμός. 

«Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος μας προχωρά στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας όλων των ιδιόκτητων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά και εκπαιδευτικούς μας. Οι σχολικές υποδομές είναι προτεραιότητά μας και το αποδεικνύουμε με τις παρεμβάσεις τις οποίες υλοποιούμε συνεχώς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης » αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


Ενώ από την πλευρά του ο κ. Πανέτας πρόσθεσε πως εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους ενώ συνέχισε  «Ας μην ξεχνάμε και τους λόγους που πήγαν τις εργασίες πίσω όπως η οικονομική και ενεργειακή κρίση. Θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων και των παιδιών για την όποια  ταλαιπωρία,   αλλά είμαστε σίγουροι ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών το αποτέλεσμα θα αφήσει όλους μας ικανοποιημένους αλλά πιο πολύ τα μικρά παιδιά, που περνούν αρκετές ώρες της ημέρας στους χώρους αυτούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]