Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης



 Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Το Πληροφοριακό Κέντρο εγκαινίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος


Ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.


Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, πραγματοποίησε ομιλία στην οποία, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:


«Το μήνυμα που απευθύνει η Ελληνική Αστυνομία από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο: Ασφάλεια και Προστασία για κάθε έναν πολίτη οπουδήποτε και αν βρίσκεται, από τα μεγάλα αστικά κέντρα έως τα πιο απομακρυσμένα χωριά της χώρας μας.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ! Δυο λέξεις που συμπυκνώνουν την ουσία της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη τα ατομικά και κοινωνικά του δικαιώματα, χωρίς την αβεβαιότητα και το φόβο της βίας και του εγκλήματος.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ! Μια φράση που θα έμενε κενή περιεχομένου αν η Ελληνική Αστυνομία δεν εκπλήρωνε το σκοπό της και δε διασφάλιζε ένα περιβάλλον, στο οποίο να δεσπόζει ο σεβασμός στους νόμους και στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. (…)


(…) Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκαν Τμήματα και Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και Γραφεία Κακοποίησης Ανηλίκων, τα οποία έχουν στελεχωθεί από αστυνομικούς με ειδική εκπαίδευση για τη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων. Δεν είναι μόνο η σύνταξη της δικογραφίας και η άμεση ενημέρωση των δικαστικών Αρχών. Είναι η ψυχολογική στήριξη των θυμάτων από το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό μαςκαι η παροχή πληροφοριών για το δίκτυο δομών φιλοξενίας, προστασίας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Παράλληλα, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας σαφείς «Οδηγίες προς τα Θύματα» με απώτερο σκοπό την ενθάρρυνση και διευκόλυνσή τους ώστε να καταγγέλλουν τους δράστες και να απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές. (…)



(…) Είναι η Αστυνομία που συνεχώς εξελίσσεται και θέτει ως ύψιστη προτεραιότητά της την ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της προς τον πολίτη. Δίνει έμφαση στη διευκόλυνση και ταχεία εξυπηρέτηση κάθε πολίτη στις συναλλαγές του με την Αστυνομία, κυρίως των ατόμων με αναπηρία ή άλλα προβλήματα υγείας. Προς το σκοπό αυτό προωθούνται λύσεις εκτεταμένης ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας. Μέχρι σήμερα έχουν διεκπεραιωθεί 50.000 περίπου αιτήματα πολιτών μέσω της ψηφιακής πύλης και αφορούν «Δηλώσεις Απώλειας Ταυτότητας», «Καταγγελίες για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο», «Αιτήσεις χορήγησης αποσπάσματος από το Βιβλίο Συμβάντων», «Πιστοποιητικά Ταυτοπροσωπίας». Από τον Ιούλιο του 2022 διατίθεται προς τους πολίτες το Ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και η Ψηφιακή Άδεια Οδήγησης και ο ψηφιακός κόσμος των υπηρεσιών μας συνεχώς αναπτύσσεται και διευρύνεται. (…)»


Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.


Παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτριος Κούβελας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας, η επικεφαλής θεματικού τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτριος Σταμάτης.


Παρευρέθηκαν, επιπλέον, εκπρόσωποι Προξενικών Αρχών, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομίας, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδέσμων Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων καθώς και πολίτες.



Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές, Διευθυντές Διευθύνσεων και Αυτοτελών Υπηρεσιών και άλλοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί καθώς και αστυνομικό προσωπικό.


Το περίπτερο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο κύριος Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επιδείξεις της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και των χειριστών αστυνομικών σκύλων.


Ακολούθως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον κύριο Πρωθυπουργό.


Τέλος, το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Γεώργιος Κουμουτσάκος και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]