Τέλος από τα μεσάνυχτα η επιδότηση 15 λεπτών το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης -Για πρώτη φορά θα είναι ακριβότερο από τη βενζίνη

 




Ακριβότερο θα πληρώνουν από απόψε οι  ιδιοκτήτες οχημάτων diesel το πετρέλαιο κίνησης μετά τις νέες παραλαβές αφού παύει να ισχύει η επιδότηση  των 15 λεπτών στην αντλία μετά από 6 μήνες .

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη τιμή του diesel κίνησης να αυξηθεί σημαντικά και να είναι υψηλότερη από την τιμή της αμόλυβδης ,κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της αγοράς των καυσίμων .

Έτσι από απόψε τα μεσάνυχτα   θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης του πετρελαίου κίνησης που θα φεύγει από τα διυλιστήρια .Ειδικότερα ,αυτό θα τιμολογείται κατά 12 λεπτά υψηλότερα που μαζί με το ΦΠΑ θα   αγγίζει τα 15  λεπτά .

Σημειώνεται ότι η αύξηση θα φανεί σταδιακά στην αγορά και όχι άμεσα.

Για παράδειγμα ένα βενζινάδικο στην επαρχία που εφοδιάζεται   1 φορά την εβδομάδα θα μπορεί να διατηρήσει   μειωμένη την τιμή ακόμη και 7 μέρες μετά .Δεν αποκλείεται ωστόσο να δούμε και φαινόμενα αισχροκέρδειας ,δηλαδή κάποιοι επιτήδειοι να   αυξήσουν την τιμή πριν παραλάβουν ένα φορτία .

[με πληροφορίες από το imerisia.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]