Τραγική η κατάσταση στον Νομό της Άρτας .1002 παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ

 


Δεν περνά ούτε μία μέρα που η ΝΔ να μην μας «εκπλήσσει» σε κάτι. 

Τα θύματά της αυτή τη φορά είναι τα παιδιά.

84.200 παιδιά, λοιπόν, σε όλη τη χώρα, μένουν εκτός δομών παρότι πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις . 

Δηλαδή το 1/3 όσων είχαν πλήρεις φακέλους και έκαναν αίτηση για voucher, δεν εισάχθηκαν  φέτος σε βρεφονηπιακό σταθμό ή ΚΔΑΠ!


Αυτό αποτυπώνεται στα αναλυτικά αποτελέσματα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε προ ημερών ,με τεράστιες καθυστερήσεις, και αφού πρώτα άφησε να περάσει το καλοκαίρι, χωρίς να πράξει τα δέοντα.


Τραγική η κατάσταση και στον Νομό Άρτας , όπου 1002 παιδιά,  ηλικίας 5 έως 12 ετών, μένουν εκτός ΚΔΑΠ.

 Ο αριθμός αυτός , είναι υπερβολικά μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιπροσωπεύει 1002 οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη την συμμετοχή τους στα εν λόγω προγράμματα. 


Είναι απόλυτη ανάγκη, σε μια χρονιά που όπως όλοι παραδέχονται θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, να μην προστίθενται κι άλλα προβλήματα στους οικογενειακούς προγραμματισμούς, κι είναι απόλυτη ανάγκη να δοθούν το συντομότερο δυνατό τα voucher που δικαιούνται όσοι έμειναν εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.


Πρόκειται για μία ακόμη «επιτυχία» της «άριστης» κυβέρνησης της ΝΔ και του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη, που επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, πως το ενδιαφέρον τους για το παιδί, για την διευκόλυνση και ενίσχυση των νέων ζευγαριών, των νέων οικογενειών, είναι μόνο στα λόγια. 


Κοινωνικά ανάλγητη και ανίκανη η κυβέρνηση της ΝΔ, καταφέρνει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, να ανεβάζει στα ύψη δραματικά τους δείκτες της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας .


Και το συμπέρασμά μας είναι ότι ούτε θέλει ούτε και μπορεί να διασφαλίσει στα παιδιά μας ακόμη και τα βασικά.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας θα διασφαλίσει 150.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 130.000 voucher για ΚΔΑΠ (συνολικό κόστος και για τα δύο προγράμματα 240 εκ.), ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να λαμβάνουν το voucher, την ενίσχυση και τη βοήθεια που δικαιούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]