ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΟΙΕΛΕ:Υποκρισία! Τώρα “συνειδητοποίησαν” κάποιοι ότι υπάρχει δάκτυλος Ερντογάν στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης; (Λέξη, φυσικά, για την υπόθεση Νιχάτ…)

 


Με κατάπληξη διαβάσαμε άρθρο στο Βήμα με τίτλο “Τουρκικός δάκτυλος στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης”, όπου γίνεται λόγος για την φιλοτουρκική δράση μετακλητών εκπαιδευτικών που έχουν σχέση με ακραίες ομάδες και με το καθεστώς Ερντογάν.


Γράφουμε “κατάπληξη”, όχι διότι διαφωνούμε με το κείμενο. Τουναντίον. Είμαστε κατάπληκτοι, γιατί κάποιοι προσποιούνται ότι τώρα ανακάλυψαν τον τροχό. “Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στις υπηρεσίες πληροφοριών όσο και στα υπουργεία που είναι αρμόδια για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής στη Θράκη” γράφει ο δημοσιογράφος Άγγελος Αθανασόπουλος που υπογράφει το άρθρο.


Αλήθεια, κύριοι των Υπουργείων (προφανώς Παιδείας και Εξωτερικών) και των υπηρεσιών πληροφοριών (που διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα τι είδους ρόλο παίζουν στο δημόσιο βίο); Τώρα ανακαλύψατε τι συμβαίνει στη Θράκη; Ή μήπως προσποιείστε ότι δεν γνωρίζατε;


Διότι η ΟΙΕΛΕ φωνάζει από το 2016 για την υπόθεση του Νιχάτ Χότσκα, του γενναίου ιδιωτικού εκπαιδευτικού που απολύθηκε με εντολή Ερντογάν από το μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, ένα ελληνικό σχολείο!

Διότι η ΟΙΕΛΕ είχε ενημερώσει έγκαιρα τα Υπουργεία και τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση!


Διότι η ΟΙΕΛΕ προειδοποιούσε εδώ και χρόνια  για τις ενέργειες του ψευδομουφτή που έστηνε προβοκάτσιες και συγκεντρώσεις δήθεν αγανακτισμένων πολιτών.


Διότι η ΟΙΕΛΕ ζήτησε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει για την ντροπιαστική δικαστική απόφαση ελληνικού (!) δικαστηρίου που ενέκρινε την απόλυση Νιχάτ με ψευδή στοιχεία, επιβραβεύοντας έτσι την ανάμιξη του καθεστώτος Ερντογάν σε ελληνικό σχολείο!


Διότι η ΟΙΕΛΕ έχει ενημερώσει πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ.


Ποιος ασχολήθηκε; Ποιος ενδιαφέρθηκε σοβαρά για την υπόθεση;


Ελάχιστοι (κι αυτοί με μικρή δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης). Kαι μόνο το ΚΥΣΔΕ, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, με απόφασή του το 2016 τίμησε το ρόλο του και ακύρωσε την απόλυση. Μια απόφαση που κατέρριψε ελληνικό (επαναλαμβάνουμε, ελληνικό…) δικαστήριο το 2021…


Ας μην χύνουν, λοιπόν, ορισμένοι κροκοδείλια δάκρυα για το τι συμβαίνει στη Θράκη. Ας μην καμώνονται ότι …ανησυχούν σε κυβέρνηση  και υπηρεσίες για την εκρηκτική κατάσταση στη μειονότητα που έχει αφεθεί στα γαμψά νύχια των ακραίων της Άγκυρας.


Διότι γνώριζαν και γνωρίζουν. Και ανέχονται μια κατάσταση που σε λίγο καιρό θα είναι μη αναστρέψιμη. Τότε όμως θα ζητηθούν οι ευθύνες όλων. Και των πολιτικών και των δικαστών και των δημόσιων λειτουργών που είτε ανέχονται είτε αδιαφορούν για την προκλητικότητα του καθεστώτος Ερντογάν και για την επιρροή που ασκεί μέχρι και στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]