Εποχή μπαρόκ ....στο εσωτερικό ενός νταμαριού !Μία ξεχωριστή εκτέλεση από το Τζούνιορ τμήμα του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου [βίντεο]

 Ο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων – Η Πασσαρών» καταθέτει μία τοπική μουσική πρόταση που αφορά σε μία ξεχωριστή εκτέλεση ενός έργου Εποχής Μπαρόκ από το Τζούνιορ Κιθαριστικό του Σύνολο, μέσα από ένα μουσικό βίντεο με επαγγελματικό ήχο και εικόνα. Το βίντεο γυρίστηκε σε ένα χώρο ιδιαίτερης αισθητικής, στο εσωτερικό νταμαριού.
Δυο λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα έργο των αρχών του 18ου αιώνα υπό τον τίτλο Adagio, το οποίο αποδίδεται αφενός στο Βενετό συνθέτη Alessandro Marcello (1673-1747), ως μέρος του κονσέρτου του σε Ρε Ελάσσονα για Όμποε (έργο S.D935). Με βάση τις πηγές, υπάρχει μία παραλλαγή αυτού του κονσέρτου σε Ντο Ελάσσονα που τυπώθηκε το 1717 στο Άμστερνταμ (έργο S.Z739). Αφετέρου, κατά μία άλλη εκδοχή, το έργο αποδίδεται στο Γερμανό συνθέτη Johann Sebastian Bach (1685-1750), με βάση ένα χειρόγραφο που χρονολογείται γύρω στο 1715, το οποίο περιέχει διασκευή του έργου για σόλο πληκτροφόρο όργανο (έργο BWV 974).

 

Συντελεστές μουσικής και βίντεο

Διασκευή και ενορχήστρωση: Yvon Rivoal

Μουσική διεύθυνση, διδασκαλία  και ηχογράφηση: Γιώργος Νάκης

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Συκοβέλης

Φλάουτο: Σέβη Λεοντίου

Κιθάρες:  Σωτηρία Λεοντίου, Νεφέλη Γραμμενιάτη, Τζωρτζίνα Βαντόλα, Μάριος Τάτσης, Ίριδα Κατσούδα, Δανάη Κοσμέρη, Χαριτίνη Κασσή, Βασίλης Λύτης, Γιώργος Βαντόλας


Το γύρισμα του βίντεο και η ανάρτησή του στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων των παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ και τις δραστηριότητες του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου, διατίθενται στην ιστοσελίδα του: https://guitar-ioannina.blogspot.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]