Εξόρμηση του ΚΚΕ στο στρατόπεδο "ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ"

 



Τη Παρασκευή 5 Αυγούστου ημέρα ορκωμοσίας των στρατευμένων κλιμάκιο της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, πραγματοποίησε εξόρμηση στο στρατόπεδο "ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ" μοιράζοντας το φυλλάδιο του ΚΚΕ «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ!» στους στρατευμένους και στις οικογένειές τους.


Στρατευμένοι αλλά και οι οικογένειές τους στάθηκαν και κουβέντιαζαν με τα μέλη του Κόμματος κυρίως τις ανησυχίες που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία από την εμπλοκή της Ελλάδας σ΄αυτό αλλά και από την πιθανή εμπλοκή με την Τουρκία.


Επίσης στις κουβέντες αναδείχτηκε η οικονομική αφαίμαξη που υφίσταται η λαϊκή οικογένεια αφού τα 8Ε για ολόκληρο το μήνα ή αλλιώς τα 25 λεπτά του ευρώ τη μέρα που παίρνει ο στρατεύσιμος δεν φτάνει ούτε για ένα μπουκάλι νερό τη μέρα.


Την ίδια στιγμή το κράτος δίνει για το 2022, 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αντιστοιχούν στο 3,76% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας και αυτές ακόμα τις ΗΠΑ! Ταυτόχρονα το λαϊκό εισόδημα όλο και συρρικνώνεται από το κύμα της ακρίβειας στα τρόφιμα, καύσιμα και ιδιαίτερα από τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου.


Τα μέλη ανέδειξαν την προκλητική στάση τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, που η καθεμιά αποδεικνυόταν ΝΑΤΟικότερη της προηγούμενης, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες για να στηριχτούν οι συμμαχίες της ελληνικής αστικής τάξης και οι επιδιώξεις της για αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο και προϋποθέσεις για νέες κερδοφόρες μπίζνες από το μοίρασμα της λείας. 


Επίσης ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από  το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό πραγματικά στο τιμόνι της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]