Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Να απομακρυνθούν άμεσα οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας από το ακατάλληλο Δημαρχείο της Ελεούσας!

(Φωτογραφίες: το Δημαρχείο Ζίτσας χωρίς στέγη, με την εργοταξιακή περίφραξη)
 Είναι γνωστή η προσπάθεια του Δημάρχου Ζίτσας, μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου μας για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο κεντρικό Δημαρχείο, για τους συνωστισμένους χώρους και τα γραφεία χωρίς παράθυρα, να χτίσει δεύτερο όροφο στο Δημαρχείο της Ελεούσας. 

Αρκούσε μια δυνατή βροχή όμως για να «ναυαγήσει» το σχέδιο του Δημάρχου αφού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφτηκε η στατική ανεπάρκεια του κτιρίου εξαιτίας της μειωμένης αντοχής του μπετόν, και το Δημαρχείο να πλημμυρίσει με τα νερά της βροχής που περνούσαν από τις ρωγμές στην πλάκα του κτιρίου 

Καθώς τα προβλήματα του Δημαρχείου οφείλονται στο γεγονός ότι τμήμα του είναι φτιαγμένο από σκυρόδεμα που απαγορεύεται η χρήση του στην κατασκευή κτιρίων (C8/10) δε είναι απαγορευτική μόνο η ανέγερση νέου ορόφου, αλλά και η χρήση του κτιρίου! Βέβαια αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τη Δημοτική Αρχή. 

Έτσι ένα χρόνο αφού διαπιστώθηκε ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο με πόρισμα των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και με εργαστηριακές αναλύσεις, μέσα στο κτίριο εργάζονται κανονικά δεκάδες εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται σα να μην έγινε τίποτα, μέχρι και ο Δήμαρχος δέχεται κανονικά κόσμο στο γραφείο του. 

Αντί μάλιστα να ασχοληθεί να μεταστεγάσει σε νέο χώρο τις υπηρεσίες, «κρατά ανοιχτή» την εργολαβία για την επιδιόρθωση της στέγης ώστε να επικαλείται ότι αναζητά λύση.

Φυσικά αν στο χώρο συνεχίζονται οι εργασίες, αν είναι εργοτάξιο, τότε απαγορεύεται και ο Δήμαρχος αλλά και οι υπάλληλοι να εργάζονται μέσα, ακόμα περισσότερο να εξυπηρετούν και το κοινό. 

Το εύρημα όμως του Δημάρχου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γίνεται πραγματικά επικίνδυνο, καθώς τα υλικά του εργολάβου για τη δήθεν απαγόρευση της εισόδου στο χώρο του δήθεν εργοταξίου, δημιουργούν εμπόδια στην έξοδο των υπαλλήλων σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης σε ένα κτίριο που διαπιστωμένα υπάρχει κίνδυνος

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, για ακόμα μια φορά, να απομακρύνει τους εργαζόμενους και το κοινό από το ακατάλληλο κτίριο. Ο Δήμαρχος με τους Δημοτικούς Συμβούλους μπορεί να επιλέγει να στεγάζεται σε έναν επικίνδυνο χώρο. Δεν μπορούν όμως να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων.

10 Αυγούστου 2022


(Φωτογραφίες: το Δημαρχείο Ζίτσας χωρίς στέγη, με την εργοταξιακή περίφραξη)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]