Αλβανία: Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε εργοστάσιο όπλων

 


Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός προσπάθησαν να εισέλθουν σε εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία, τραυματίζοντας τους δύο στρατιώτες που τους εμπόδισαν, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.


«Τρεις πολίτες με ρωσικά και ουκρανικό διαβατήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο» στην πόλη Γκραμς στην κεντρική Αλβανία, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι αξιωματικοί που φυλούσαν το εργοστάσιο αντέδρασαν αμέσως, αλλά στη διάρκεια των προσπαθειών τους να σταματήσουν τους τρεις ξένους πολίτες δύο από τους στρατιώτες μας τραυματίστηκαν», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι τρεις δράστες έχουν συλληφθεί.


Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο 24χρονος Ρώσος πολίτης που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Μ.Ζ. εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες.


Αφού έγινε αντιληπτός, «χρησιμοποίησε νευροπαραλυτικό σπρέι εναντίον δύο φρουρών» προκειμένου να διαφύγει . Στη συνέχεια συνελήφθη.


Οι δύο άλλοι δράστες, μία 33χρονη Ρωσίδα που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Σ.Τ. και ένας 25χρονος Ουκρανός με τα αρχικά Φ.Α επίσης συνελήφθησαν στον χώρο του εργοστασίου.


Οι δύο Αλβανοί στρατιώτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στα Τίρανα, έχοντας τραυματιστεί στα μάτια.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι τα τρία αυτά πρόσωπα «είναι ύποπτα για κατασκοπεία».


Η στρατιωτική αστυνομία, η υπηρεσία Πληροφοριών και η αντιτρομοκρατική έχουν σπεύσει στο σημείο για να ερευνήσουν το συμβάν.


Στο παρελθόν το εργοστάσιο αυτό παρήγαγε το ρωσικό τουφέκι ΑΚ-47. Πλέον, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, χρησιμοποιείται για την αποσυναρμολόγηση παλαιών όπλων.


Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]