Ιωάννινα:Σκουπίδια, με τη σέσουλα…

 


Διάσπαρτα σκουπίδια που μένουν εκεί για μήνες θα δει κανείς στο εμπορικό τρίγωνο στην αρχή της Νιάρχου αλλά και πάνω στην κεντρική λεωφόρο Δωδώνης. Απ' ό,τι φαίνεται δεν ασχολείται κανείς, εφόσον η πολιτική καθαριότητας του Δήμου έχει σχεδόν καταρρεύσει ή ασχολείται με κανα δυο δρόμους στο κέντρο και στον Παραλίμνιο (που κι εκεί δηλαδή…) 



Οι παρακάτω φωτογραφίες από τη λεωφόρο Δωδώνης και το εμπορικό τρίγωνο στο Βελισσάριο 




Ακόμη κι εκεί που έκοψαν τα χόρτα, όπως στην έξοδο της Λ. Δωδώνης άφησαν το σκουπιδαριό ανέπαφο. Κι ενώ στην Εθνική Οδό για Πρέβεζα μαζεύτηκαν και τα σκουπίδια δεξιά και αριστερά του δρόμου, εντός πόλης η κατάσταση είναι τραγική. 





Aν κάνει κανείς μια βόλτα προς αεροδρόμιο, Καρδαμίτσια κτλ. θα δει τα σκουπίδια να κάνουν πάρτι σε κεντρικούς δρόμους, λες κι έχει να περάσει από εκεί υπάλληλος καθαριότητας κανα χρόνο. Για να μην πούμε για τις αυλές σχολείων που είναι αφημένες στη μοίρα τους και κανα δυο μέρες πριν το άνοιγμα τον Σεπτέμβριο θα δει κανείς κάποιους να ...ασχολούνται. 




Έτσι δίνουμε και ωραία εικόνα σε όσους επισκέπτονται την πόλη το καλοκαίρι. Γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο να απαγγέλλουμε στίχους του Σεφέρη είναι και η αστική καθημερινότητα που δεν πρέπει να θυμίζει προηγούμενο αιώνα.    






Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, το σκουπιδαριό υπάρχει παντού, μέσα κι έξω απο κάγκελα. Kaμαρώστε κατ' αρχάς μια υπέροχη στάση απέναντι από το αεροδρόμιο! Που σημαίνει ότι την καμαρώνουν και όλοι όσοι ήρθαν ή θα έρθουν στην πόλη από οποιοδήποτε προορισμό. Για να μην πούμε για τα πεζοδρόμια που είναι με χώμα και χαλίκι. Πουθενά στον κόσμο, αυτό είναι σίγουρο, ΔΕΝ θα δει κανείς κάτι παρόμοιο. Πουθενά. Καιρός να ξυπνάμε, λοιπόν όλοι εμείς οι ψηφοφόροι που νομίσαμε ότι οι άρχοντες της πόλης θα ασχολούνταν με τόσο παρακατιανά θέματα...  



Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]