ΕΛ.ΑΣ:ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΕ ΑΤΜ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Άρτα:«Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα»


 

Συνεχίζεται με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού η νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα», που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Το άνοιγμα της έκθεσης για το κοινό συνέπεσε με τον εορτασμό της Πανσελήνου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά παιχνίδια από την Αμβρακία, ορισμένα από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά. Αφορούν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, σκιαγραφώντας δραστηριότητες που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων διαφόρων ηλικιακών ομάδων στην αρχαία πόλη και σχετίζονται άμεσα με την ψυχαγωγία αλλά και τη διαπαιδαγώγηση.

Μέσα από αυτή τη μουσειακή εμπειρία γίνεται αντιληπτή η διαχρονικότητα του παιχνιδιού, η οποία ενισχύεται από τη δυνατότητα που έχουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι να παίξουν με τα αντίγραφα των αρχαίων παιχνιδιών, που υπάρχουν στον χώρο.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας (καθημερινά 8:30-15:30, εκτός Τρίτης) με διάρκεια έως τον Δεκέμβριο 2022.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]