Πάλης ξεκίνημα…Απ’ την πρώτη μέρα η δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε το στίγμα της. Ένα στίγμα επιθετικό, αδηφάγο, ενάντια στους εργαζόμενους και την υπηρεσιακή δομή του δήμου, όσο και απέναντι στις πραγματικές ανάγκες της πόλης, των συνοικιών, των χωριών μας. Στην απαρχή της θητείας της (τέλη του 2019), κρυμμένη πίσω από το πέπλο της «απειρίας» των πρώτων ημερών, αποπειράθηκε να δωρίσει στους ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων σε τέσσερις (4) Δημοτικές Ενότητες.

Τότε, η στάση του πιο μάχιμου τμήματος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων, με πολυεπίπεδη δράση της ακύρωσε τα σχέδια, τα οποία δεν έχουν καμιά λαϊκή συναίνεση, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δείχνοντας τα όρια και τις αντοχές της, το φόβο και την αδυναμία της να αντιπαρατεθεί σε μια καλά σχεδιασμένη και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Στην πορεία δεν εξελίχθηκε αυτή η αντιπαράθεση, όπως θα θέλαμε. Από κάποιους υπήρξε διαλυτική στάση, ακόμα και προσπάθεια συγκάλυψης της κλιμακούμενης επίθεσης. Έτσι, βρήκαν την ευκαιρία να αποδυναμώσουν την εργατική αντίσταση, λεηλατώντας τα φιλέτα του δήμου και απογυμνώνοντας τις υπηρεσίες με μετακινήσεις, ορισμούς υπαλλήλων που σκύβουν σε θέσεις ευθύνης, κάνοντας τη δουλειά τους πιο εύκολη.

Το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό, για τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά ιδιαίτερα επωφελές για την αέναη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Αυτή είναι η αλήθεια, αν και κάποιοι συνεχίζουν να βαυκαλίζονται περί αγωνιστικότητας και να εθελοτυφλούν «θυμιατίζοντας τα γένια τους».

Σήμερα, μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη δεν στέκονται να ξεκουραστούν ούτε στιγμή. Η θεάρεστη αποστολή τους έχει δρόμο ακόμη. Μετά την είδηση για λήξη συμβάσεων - sic εκδοχή της κακόηχης λέξης απόλυση - σαράντα (40) καθαριστριών, έρχεται νέο μαντάτο για απολύσεις στο Πνευματικό Κέντρο. Συγνώμη. Για μη ανανέωση συμβάσεων, γίνεται λόγος.

Η αγωνία των εργαζόμενων διάχυτη. Ο εφιάλτης της ανεργίας κι η απαξίωση της εργασίας, της προσφοράς τόσων ανθρώπων, αιωρείται ήδη πάνω απ’ την πόλη.

Νομίζουν ότι θα υλοποιήσουν κι αυτό το πλάνο. Μήπως μείνουν με τη χαρά;

Γιατί κάποιοι συνεχίζουν να κινητοποιούνται. Να αμφισβητούν και να οργανώνουν τη δράση τους. Οι επόμενες μέρες θα εκφράσουν με τον πιο συλλογικό τρόπο τα παραπάνω, με μια απόφαση. Οι απολύσεις δεν θα περάσουν…


Για την ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων Γαλατάς Ζώης, Μεντής Χρήστος, Μπενέκου Ρένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]