Καιρός - Μαρουσάκης: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι


 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας άλλαξε ριζικά το σκηνικό του καιρού από καλοκαιρινό σε φθινοπωρτινό μέσα σε λίγες ώρες. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών είχαμε αρκετές βροχές προς την περιοχή της Χαλκιδικής, γύρω από τη Θεσσαλία, ενώ τα φαινόμενα έφτασαν μέχρι και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Καταιγίδα είχαμε το πρωί της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και μέσα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στην περιοχή που επισημαίνεται με τον κόκκινο κύκλο αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα.

«Αναφερόμαστε βέβαια σε περιοχές που βρέχονται από τα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους. Αυτές είναι η περιοχή της Χαλκιδικής, γενικότερα η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η περιοχή της Θεσσαλίας. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας. Η περιοχή των Σποράδων και λίγο πιο νότια θα φτάσουν τα φαινόμενα μέχρι και την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια. Θα επηρεαστεί και ο νομός της Αττικής προς τις απογευματινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Καθώς θα πηγαίνουμε στις βραδινές ώρες και αύριο τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν και πάλι πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις. Θα δούμε και πάλι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ προς το μεσημέρι της αυριανής ημέρας θα δούμε τα φαινόμενα να μετατοπίζονται και πάλι πάνω από τον ηπειρωτικό κορμό για να ολοκληρώσει πλέον τη δράση του αυτό το πολύ ισχυρό, γενικευμένο και ασυνήθιστο για την εποχή κύμα κακοκαιρίας. Άρα λοιπόν από αύριο το απόγευμα και στη συνέχεια θα μπορούμε να μιλάμε για μία ουσιαστική βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας.

Κλείνοντας τόνισε πως το Σαββατοκύριακό θα... μυρίζει καλοκαίρι χωρίς όμως τοπικά πάνω από ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας να λείπουν οι βροχές. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή.

πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]