ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Μνημόσυνο στη Βούρμπιανη....


 Σήμερα Κυριακή 28-08-2022, με πρωτοβουλία της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, τελέστηκε το ιερό Μνημόσυνο των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής και η επέτειος της νίκης του Γράμμου και Βίτσι του 1949, έναντι των κομμουνιστών του λεγόμενου ΔΣΕ.


Στην Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας. Επίσης παρών ήταν και ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Κ. Μπογδάνος, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.  


Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Μπολώσης Χρήστος, τονίζοντας την αξία της νίκης των Ενόπλων Δυνάμεων του 1949 για την διάσωση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας από το διεθνή κομμουνισμό. 



Ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να τιμά με την παρουσία του τους ηρωικούς πεσόντες του Γράμμου. Όσο ζει θα συνεχίσει το έργο του μακαριστού Σεβαστιανού, αλλά και την παρακαταθήκη που του άφησε ο 100ετης Ιερολοχίτης και μαχητής του Γράμμου, Στρατηγός ε.α., Κόρκας Κωνσταντίνος, που εκοιμήθη ειρηνικά πριν λίγους μήνες. 


Η σεμνή εκδήλωση μνήμης έκλεισε με την κατάθεση πολλών στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 



Τέλος, Τρισάγιο τελέστηκε στο Κοιμητήριο της Πυρσόγιαννης Κονίτσης για τους πεσόντες άνδρες της Χωροφυλακης, στην μάχη του 1948.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]