Ερημώνουν τα χωριά στα Ραδοβίζια της ορεινής Άρτας

 


Η κραυγή αγωνίας για την ερήμωση των χωριών της Ηπείρου ακούστηκε στεντόρεια στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας, που έγινε στις 26.6.2022 στο  χώρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα: «Η εγκατάλειψη των ορεινών χωριών. Τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα των Ραδοβιζίων Αρτας».  

Είχε προηγηθεί επιστολή (22.5.2022) της Ομοσπονδίας προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Γ. Καραϊσκάκη, Ν. Σκουφά και Κ. Τζουμέρκων, όπως και τους βουλευτές του νομού Άρτας. 

Ο Συντονισμός της Ημερίδας έγινε από τον Αρτινό δημοσιογράφο της ΕΡΤ  Λάμπρο Παναγιώτου, ενώ την εισήγηση παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας Γιώργος Μανιώτης.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι βουλευτές: Βασίλης Γιόγιακας (ΝΔ), Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΚΙΝΑΛ) και  Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ), ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη – Περικλής Μίγδος και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Σωτήρης Κολιούσης.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ενώ γραπτά μηνύματα έστειλαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας – Βασίλης Ψαθάς και η Δήμαρχος Ν. Σκουφά – Ροζίνα Βαβέτση.

Μίλησαν ακόμα οι: Νίκος Τόσκας, πρώην Υπουργός (ΣΥΡΙΖΑ), Ευαγγελία Λαγού, Γραμματέας Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, Γιάννης Βέλλης, μέλος ΔΣ της ΠΣΕ, Χρήστος Καπερώνης – Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας και Γιώργος Τάτσης,  Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Δημαριτών Άρτας.

Τη συζήτηση έκλεισε ο Γιώργος Μανιώτης ο οποίος εκτίμησε ως θετικά τα συμπεράσματα της ημερίδας, τα οποία συνόψισε η Ομοσπονδία των Ραδοβιζινών Άρτας σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 4.7.2022. 

Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου, με τις θέσεις και απόψεις που διατυπώθηκαν από τους διοργανωτές της ημερίδας, καθώς επίσης τους εκπροσώπους Σωματείων της Ηπειρωτικής αποδημίας και των πολιτικών κομμάτων που παραβρέθηκαν στην ημερίδα, θα το βρείτε πληκτρολογώντας Ctrl+ κλίκ σε έναν από τους παρακάτω δύο συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]