Ιωάννινα:“Ο Ουρανός Κατακόκκινος” της Λούλας Αναγνωστάκη Δεύτερος κύκλος παραστάσεων


 “Ο Ουρανός Κατακόκκινος” της Λούλας ΑναγνωστάκηTo Θέατρο Actina, έπειτα από την επιτυχία του πρώτου κύκλου παραστάσεων Ιούνιο και Ιούλιο,  παρουσιάζει ξανά το έργο “Ο Ουρανός Κατακόκκινος” για τέσσερις παραστάσεις στην αυλή του Arte Povera εντός του κάστρου των Ιωαννίνων. Οι παραστάσεις θα δοθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και την πρώτη του Σεπτεμβρίου Τρίτη 30/8, 6/9 και Τετάρτη 31/8, 7/9  με ώρα έναρξης 21:15’. Πρόκειται για τον αντισυμβατικό μονόλογο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιά και ερμηνεία της Ελένης Καμποσιώρη σε ένα ιδιαίτερο μέρος, στην αυλή ενός μπαρ/καφέ, το οποίο έχει γίνει το σπίτι της ηρωίδας του εμβληματικού αυτού έργου. Απαραίτητη για το κοινό η κράτηση θέσης.  

Μια γυναίκα, ξεχωριστή, η Σοφία Αποστόλου, έρχεται να μας συναντήσει, να μας συστηθεί και να μας μιλήσει για την πορεία της. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Δεν είχε ποτέ αλυσίδες. Κάνει την δική της επανάσταση. Αποτελεί ένα έργο που συμπυκνώνει όλη τη δραματουργική ιδεολογία της Αναγνωστάκη, ένα απόσταγμα της δικής της θεατρικής περίπτωσης.

Η Λούλα Αναγνωστάκη άντλησε το θεατρικό υλικό της από την ελληνική πραγματικότητα, ακατέργαστο και νωπό ακόμα με τις πληγές να αιμορραγούν από την πρόσφατη ιστορία του τόπου. Μνήμες τραυματικές, αγώνες προδομένοι, πρόσωπα παγιδευμένα σ’ ένα παρελθόν από εφιάλτες. Αυτό ήταν το δραματικό της υλικό αλλά και η θέση της έως τα τελευταία της έργα, τον «Ουρανό Κατακόκκινο», που δίνει την κατάρρευση του κοινωνικού περίγυρου, κατάρρευση των ιδεών και των αγώνων, μέσα από την κατάρρευση του ενός προσώπου. Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη είναι μια σειρά ηρωικών ασμάτων προς την έξοδο, μια σειρά ταπεινών ύμνων για την ελευθερία. Το κέντρο της δραματουργίας της είναι ο άνθρωπος και η ανάγκη του να υπάρχει ελεύθερος, να νιώθει πως έχει ακόμα τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του, να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του. Η δραματουργία της Αναγνωστάκη είναι μια πινακοθήκη ανθρώπων με αξιοπρέπεια.  Όλα βρίσκονται σε μια καθοριστική μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό. 

"Ο Ουρανός Κατακόκκινος" της Λούλας Αναγνωστάκη

Σκηνοθεσία Αθηνά Τσικνιά

Ερμηνεία: Ελένη Καμποσιώρη

Μουσικές/ενδυματολογικές επιλογές: Αθηνά Τσικνιά

Φωτογραφίες/video trailer: Στράτος Σεραφειμίδης

Δημιουργία αφίσας/εκτύπωση: Άκης Κόλλιας


Τοποθεσία: Στην αυλή του Arte Povera

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 66, εντός του κάστρου

Ημερομηνίες: Τρίτη 30/8, 6/9 & Τετάρτη 31/8, 7/9  

Ώρα έναρξης: 21:15’

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

​Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401

Παραγωγή: Θέατρο Actina


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]