ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Κόμβος εδώ ...κόμβος εκεί ....κόμβος παραπέρα ..."Τρελοκομείο" το κέντρο της πόλης ...

Κόμβος εδώ ,κόμβος εκεί ,κόμβος παραπέρα ...

Πώς  έλεγε ο σταθμάρχης  που υποδύονταν ο Μίμης Φωτόπουλος στην ταινία του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου "Ούτε γάτα ,ούτε ζημιά "  στον αείμνηστο Λογοθετίδη  όταν είχε φτάσει στο χωριό του τη Θυμαριά ;"Τί είπαμε πως είναι εδώ πέρα ;Θυμαριά .Ένα χωριουδάκι .Χωριουδάκι αλλά ...κόμβος "

Μεταφορικά λοιπόν τα Γιάννενα  το τελευταίο διάστημα είναι ένας απέραντος κόμβος ...


Ένα απέραντο εργοτάξιο  το κέντρο της πόλης και μία απίστευτη ταλαιπωρία που ήρθε να προστεθεί στις τόσες άλλες ταλαιπωρίες που ο  καθένας μας κουβαλάει ..


Κεντρική πλατεία ,Πάργης ,Ακαδημίας ,Πυρσινέλλα πρωταγωνιστούν ...

Και εκεί που η ροή των οχημάτων επί της Δωδώνης γινόταν κανονικά τώρα λόγω κόμβου τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας γίνονται ένα στο ύψος του κόμβου και το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται  δεν έχει τελειωμό .


Όσο για τα δέντρα που κόπηκαν για χάρη του κόμβου  το έχουμε ξαναγράψει ....σε αυτή την πόλη σε κάποιους  για δικούς τους λόγους δεν τους αρέσουν .Να θυμίσουμε το άχαρο τοπίο που έχει δημιουργηθεί  μετά την κοπή δεκάδων δέντρων στο υπό ανάπλαση πάρκο στα Λακκώματα ,όπου για να πάει κάποιος εκεί πρέπει να έχει δύσει ο ήλιος γιατί δεν αντέχει ντάλα στον ήλιο .

Σε τι μας χρειάζεται αυτός ο κόμβος  στην κεντρική πλατεία  ;Άγνωστο .Το αποτέλεσμα  άρχισε ήδη να φαίνεται και μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη που θα παραδοθεί θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό .

Κόμβοι  όμως  και στην Ε.Ο Ιωαννίνων Αντιρρίου ,2 μάλιστα σε κοντινή απόσταση στο ύψος του ξενοδοχείου Epirus Palace Και εκεί η ίδια ταλαιπωρία .Ο λόγος ύπαρξης .Ακατανόητος .

Και να ήταν μόνο οι κόμβοι ..Η νέα μανία λέγεται διαπλάτυνση πεζοδρομίων .Σε κεντρικά σημεία της πόλης εργοτάξια παντού .


Σε αυτή την πόλη τελικά θα έχουμε μόνο πεζόδρομους ,πλατιά πεζοδρόμια και κόμβους .

Τα αυτοκίνητα οι πολίτες τί θα τα κάνουν ;Θα τα παίρνουν στην πλάτη ;

Θα πει κάποιος υπάρχουν και τα πάρκινγκ .Yπάρχουν βέβαια .Ρωτάτε όμως τον κοσμάκη αν  έχει λεφτά για να πληρώσει πάρκινγκ ;Και πόσα αυτοκίνητα να χωρέσει το δημοτικό πάρκινγκ ;


Μέλι μέλι από τηγανίτα  όμως τίποτα   που λέει  και ο λαός ....



Περνάς από  κεντρικές γειτονιές με το αυτοκίνητο και κάνουν "πανηγύρι" οι ιδιοκτήτες συνεργείων ..

Χαριλάου Τρικούπη ,Αρύβα ,Χρήστου Πάτση  μπαλώματα και λακούβες .Γιατί αν δεν πας με  απίστευτα χαμηλή ταχύτητα το συνεργείο θα το χρειαστείς   σίγουρα .

Aπό τη Βλαχόστρατα πόσο καιρό έχει να περάσει κάποιος ;Αν έχεις ταχύτητα πάνω από 50 χλμ έφυγες για πλάκα από τον δρόμο από τα ατελείωτα μπαλώματα και τις λακούβες και εκεί ..

Κυκλοφοριακό κομφούζιο λοιπόν  ,σε μαύρο χάλι κεντρικοί δρόμοι ,κομμένα δέντρα ...αλλά  κατά τα άλλα  είμαστε μία "ωραία ατμόσφαιρα"  με "οργασμό" έργων ...Κοντοζυγώνουν άλλωστε οι εκλογές ....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]