Ταξική Πορεία :Απολύσεις και νεκροί εργάτες στο βωμό του κέρδους

 


Οικοδόμοι πέφτουν από σκαλωσιές και ντελιβεράδες σκοτώνονται καθημερινά στο δρόμο για το μεροκάματο. Ο κατάλογος των νεκρών εργατών μεγαλώνει συνεχώς, αποτέλεσμα της έντασης της εργασιακής εκμετάλλευσης. Οι απολύσεις σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους συμπληρώνουν την μαύρη εργασιακή κατάσταση. 

Ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια έχει διαλύσει τους μισθούς και τα μεροκάματα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δίνουν μάχη για την επιβίωση αφού δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε τα βασικά έξοδα.

Στην πόλη μας οι απολυμένοι εργαζόμενοι από τα GOODY’S και από την PIZZA FAN είναι ένα δείγμα του πως η εκάστοτε εργοδοσία λειτουργεί απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους. Στην ίδια γραμμή λειτουργεί και ο δήμος Ιωαννιτών απολύοντας για άλλη μια φορά τις σχολικές καθαρίστριες προκηρύσσοντας προκλητικά νέες θέσεις ομηρίας των καθαριστριών.

Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση και συνοψίζεται στο «όλα για το κεφάλαιο». 

Έχει στρώσει το δρόμο στο ξεσάλωμα της εργοδοσίας. Με βασικό νομοθετικό κορμό το νόμο 4808 του Χατζηδάκη που διαλύει ωράρια, συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η κυβέρνηση προώθησε την επίθεση. Από τον εκβιασμό στους ανέργους, με το νομοσχέδιο για το επίδομα ανεργίας που είχε στόχο να συρθούν οι άνεργοι στις γαλέρες του τουρισμού όπως-όπως. Την εκκίνηση της κάρτας εργασίας για το ωράριο στις μεγάλες επιχειρήσεις, που ήδη οι καταγγελίες για εκβιασμούς και παρατυπίες ανέδειξαν την κοροϊδία. Μέχρι τη συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό που διαφήμιζε η κυβέρνηση ότι εισάγει το πενθήμερο με αυξήσεις και με νέα τροπολογία δυο μέρες μετά απ’ την πίσω πόρτα εμφανίστηκε το 6ήμερο και με λιγότερες απολαβές.

Η απάντηση απ την πλευρά των εργαζομένων πρέπει να δοθεί μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Με μαζικούς όρους, αποφάσεις αγώνα και αντιστάσεις μπορεί να μπει φραγμός στην επίθεση του κεφαλαίου. Τα σωματεία οφείλουν άμεσα να καλέσουν διαδικασίες βάσης για να οργανωθούν κινητοποιήσεις. Καμιά ανοχή στην εργασιακή βαρβαρότητα. Οι εργατικοί αγώνες μπορούν να φέρουν νίκες. 

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΕ GOODY’S ΚΑΙ PIZZA FAN

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]