Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων :Δήμος Ζίτσας -Λεφτά υπάρχουν μόνο .....για τους βιομήχανους

 


Την απόφαση να γίνονται -με το ίδιο προσωπικό- αυξημένα δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμμάτων στα χωριά του Δήμου Ζίτσας, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι τόσο λίγοι που δεν επαρκούν ούτε για να πάρουν τις καλοκαιρινές άδειες χωρίς να σταματά η αποκομιδή .

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, πριν δύο εβδομάδες χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση του Συλλόγου ΟΤΑ στο Δήμαρχο Ζίτσας για να καταφέρουν να πάρουν οι εργάτες τις καλοκαιρινές άδειες και χθες η δημοτική αρχή αποφάσισε να αυξήσει κατά 50% τα δρομολόγια της καθαριότητας!

Προφανώς και υπάρχει ανάγκη για περισσότερη καθαριότητα τώρα που τα χωριά είναι γεμάτα με κόσμο. Παρόλα αυτά χωρίς την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την αγορά νέων απορριμματοφόρων για να στελεχωθούν περισσότερα πληρώματα είναι αδύνατο να βγει περισσότερη δουλειά. 

Την ίδια στιγμή όμως που αναγνωρίζει ότι τα χωριά χρειάζονται συχνότερα δρομολόγια επιβάλλει στα πληρώματα να μπαίνουν μέσα σε ιδιωτικούς χώρους, στα εργοστάσια του Δήμου, και να μαζεύουν τα σκουπίδια κυριολεκτικά από την πόρτα των Βιομηχάνων, αντί να ισχύει ότι ισχύει στον απλό λαό : να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους  στους κάδους στο όριο του δρόμου για να διευκολύνεται η αποκομιδή. 

Εντωμεταξύ και παρά τη δημόσια συγνώμη του Δημάρχου Ζίτσας στο εργοτάξιο για την μη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, το εργατοτεχνικό προσωπικό που προσλήφθηκε με δίμηνη σύμβαση για πυροπροστασία συνεχίζει να μην έχει ΜΑΠ και να δουλεύει με μοναδικό μέσο προστασίας το…. ανακλαστικό γιλέκο! Εξακολουθούν τα λεωφορεία του Δήμου που μεταφέρουν προσωπικό να κυκλοφορούν με ελαστικά του 2013, τα οχήματα των υδραυλικών με χαλασμένα φρένα και φθαρμένα ελαστικά. 

Συνοψίζοντας για τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας λεφτά για την ασφάλεια των εργαζόμενων στην καθαριότητα δεν υπάρχουν. Λεφτά για την πρόσληψη εργατών στην καθαριότητα των χωριών δεν υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν μόνο για να μαζεύουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου τα σκουπίδια από την πόρτα των βιομηχάνων! 

Αυτές τις πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής που αναδεικνύει και καταγγέλλει ο Σύλλογος μας προσπαθεί να κρύψει ο Δήμαρχος Ζίτσας, γι αυτό και με εκδικητικό τρόπο τοποθέτησε τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου στο Βουτσαρά σε θέση μάλιστα που δεν ανταποκρίνεται στο πτυχίο του και τη μεταπτυχιακή του εξειδίκευση, ενώ με την ίδια απόφαση ανέθεσε σε άλλο υπάλληλο απόφοιτο Λυκείου να συντάσσει γνωμοδοτήσεις για διαγωνισμούς. 

Όσο όμως και να προσπαθεί να απομακρύνει τον συνδικαλιστή από τους χώρους δουλειάς, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, οι ελλείψεις προσωπικού και οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας δεν κρύβονται. 

Καλούμε το Δήμαρχο Ζίτσας να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για να καλυφτεί η καθαριότητα των χωριών, να σταματήσει να βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και να πάρει πίσω την εκδικητική τοποθέτηση του συνάδελφου μακριά από τους χώρους δουλειάς. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]