Για 4η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες οι σχολικές καθαρίστριες στα Γιάννενα[βίντεο]Την Τετάρτη 10/08/22 οι σχολικές καθαρίστριες στα Γιάννενα προχώρησαν σε νέα Γενική Συνέλευση στο Πάρκο Λιθαρίτσια και κινητοποίηση μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πλατιά ενημέρωση σε γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και στη νεολαία της περιοχής για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να προχωρήσει σε απολύσεις 40 καθαριστριών και τη μείωση του ωραρίου σε άλλες 25. Ύστερα από αίτημα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την οποία συνυπογράφουν και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα των σχολικών καθαριστριών την Τετάρτη 24 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. 

" Θα είμαστε όλες εκεί μαζί με τις οικογένειές μας". Σε μία χρονική περίοδο που  Κυβέρνηση και Δημοτικές Αρχές εξαφανίζουν την Πανδημία δεν θα ρισκάρουμε την υγεία των παιδιών μας, την υγεία των παιδιών των εργατικών λαϊκών οικογενειών, δεν θα επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίσουν με τη λογική "κόστους- οφέλους". Τα παιδιά μας, τα παιδιά όλων των εργαζομένων από το Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν θέρμανση και ζεστό φαγητό στο σπίτι τους, γι' αυτό ο αγώνας μας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων της περιοχής μας".

Στην κινητοποίηση ήταν έμπρακτη για ακόμη μία φορά η συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ο Ροσιλόβαλης  Δημήτρης εκ μέρους της διοίκησης ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων δεν θέλουν σχολεία σαν αυτά που έχουμε σήμερα, δεν θέλουν σχολεία που αντί να μορφώνουν, να εξοντώνουν τα παιδιά μας. Θέλουμε σχολεία καθαρά με καθαρίστριες που να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με γενναίες προσλήψεις γιατί δεν θέλουμε να φοβόμαστε πώς θα γυρίσουν τα παιδιά μας στο σπίτι. Θέλουμε σχολεία που να μορφώνουν πραγματικά και να μη λειτουργούν σαν parking  όπου θα τα παρατάμε στο έλεος για να μπορούμε εμείς να πάμε να βγάλουμε αυτό το πενιχρό μεροκάματο για να μπορέσουμε να τα μεγαλώσουμε και να τα ταΐσουμε. Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων μας και με πίστη και αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε». Κλείνοντας εκ μέρους των εργαζομένων στα GOODY’S  Ιωαννίνων έστειλε αγωνιστικούς χαιρετισμούς αφού και οι ίδιοι  βρίσκονται αυτό το χρονικό διάστημα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την εκδικητική απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 4 εργαζόμενους. Με την  πρώτη τους 4ωρη στάση εργασίας  πέτυχαν την επαναπρόσληψη μίας απολυμένης. Συνεχίζουνε αποφασισμένοι με νέα στάση εργασίας, περνώντας στην αντεπίθεση, για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών και οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εκ μέρους της επιτροπής ο Αλέξανδρος Μάρκου ανέφερε: «Στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα που κάνουν οι σχολικές καθαρίστριες για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους. Καμία απόλυση δεν μπορεί να γίνει δεκτή αυτή την περίοδο, κυρίως σε ανθρώπους που δώσανε τη μάχη σε καιρό πανδημίας, που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών μας. Σε μία χρονική περίοδο που έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, θανάτων, που τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με κλίνες covid και no covid, με ένα σύστημα υγείας να πιέζεται, με συναδέλφους Υγειονομικούς σε αναστολή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε  Κυβέρνηση και Δήμοι να εξαφανίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η εξέλιξη».

Τέλος έστειλαν το δικό τους μήνυμα απέναντι στην προκήρυξη που έβγαλε η Κυβέρνηση και οι Δήμοι που μόνο ανθρωποφαγία δημιουργεί  αναγκάζοντας τις καθαρίστριες να βγάζουν "το μάτι  η μία στην άλλη" για το ποια θα έχει μία θέση εργασίας. Η μόνη απάντηση είναι  ο Οργανωμένος αγώνας μας για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με γενναίες προσλήψεις καθαριστριών, εκπαίδευση και καθηκοντολόγιο,  για ασφαλή σχολεία,  μαζί με τους εκπαιδευτικούς,  τους εργαζόμενους και γονείς της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]