ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Οι παγίδες και τα ψιλά γράμματα


 Τις παγίδες και τα ψιλά γράμματα στα νέα τιμολόγια ρεύματος αναζητούν οι καταναλωτές σε μια προσπάθεια να βρουν τη φθηνότερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν είναι λίγοι όσοι επιχειρούν να αλλάξουν πάροχο, προσπαθώντας να μειώσουν τα φουσκωμένα τιμολόγια.

Βασική παγίδα είναι η προσπάθεια παραπλάνησης των καταναλωτών από ορισμένες εταιρείες που επιχειρούν να παρουσιάσουν τις κρατικές επιδοτήσεις ως δικές τους εκπτώσεις.


Η ΡΑΕ έχει βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον τρεις εταιρείες, στις οποίες έδωσε δεύτερη ευκαιρία να αποσύρουν τις παραπλανητικές διαφημίσεις έως τη Δευτέρα.


Μία άλλη παγίδα είναι η χαμηλή τιμή κιλοβατώρας αλλά με υψηλό πάγιο στα 4-5 ευρώ τον μήνα. Για παράδειγμα εάν μια εταιρεία διαφημίζει κιλοβατώρα στα 0,50 ευρώ ο καταναλωτής μπορεί να νομίζει ότι θα πληρώσει 150 ευρώ στις 300 Kwh, ενώ τελικά θα πληρώσει 155 ευρώ (μαζί με τα 5 ευρώ το πάγιο).


Τα ψιλά γράμματα στα συμβόλαια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΙΝΚΑ, Παναγιώτη Γεωργιάδη είναι οι χαμηλές χρεώσεις με υψηλό πάγιο, τα χαμηλά πάγια αλλά τους πρώτους μήνες, διαφορετική τιμή χρέωσης ανά κατανάλωση.


Άλλες παγίδες είναι τα φθηνά πάγια για 2-4 μήνες και ακριβά για τους υπόλοιπους και οι διαφορετικές τιμές KWh ανά κλίμακα κατανάλωσης. Σε αυτή την περίπτωση εάν η κατανάλωση ξεπεράσει ένα πλαφόν αυξάνεται σημαντικά η χρέωση.


Άλλες εταιρείες έχουν διαφορετικές χρεώσεις για το ίδιο πρόγραμμα με τη φθηνότερη να συνδέεται με ρήτρα συνέπειας στην εξόφληση των λογαριασμών.

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]