Ιωάννινα:Κινητοποίηση σχολικών καθαριστριών Τετάρτη 24 Αυγούστου -Στο πλευρό τους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και η Ένωση Γονέων

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, στις 6:00 μμ έξω από το Δημαρχείο. 
Η επιδείνωση της καθαριότητας των σχολείων της πόλης, η εντατικοποίηση της δουλειάς για όσες συναδέλφους παραμένουν στον κλάδο με τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα και τις περισσότερες επαγγελματικές ασθένειες, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με τη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ημιαπασχόληση, είναι οι άμεσες συνέπειες των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης της ΝΔ και της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων.  
Η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη των συναδέλφων. Η Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κάνει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό για το θέμα πχ της εκχώρησης του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην πόλη και να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει την καθαριότητα των σχολείων. 
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να εκτονώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια με ανέξοδες επιστολές διαμαρτυρίας προς όφελος της κυβέρνησης. Τα σχολεία όμως δεν χρειάζονται επιστολές για να καθαριστούν. Χρειάζονται καθαρίστριες. 
Απαιτούμε να επαναπροκηρυχτούν οι 40 θέσεις σχολικών καθαριστριών με πλήρες ωράριο, να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης οι συμβάσεις των 25 συναδέλφων που προσλήφθηκαν με τρίωρη απασχόληση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων! 





 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
                                                                                                                         Ιωάννινα 22-8-2022
    Όλοι την Τετάρτη 24/08/22 στις 6:00μμ στο Δημαρχείο Ιωαννίνων
Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Ν. Ιωαννίνων καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους διδασκόντων ανά σχολική μονάδα ,τους συλλόγους γονέων, τους πολιτιστικούς συλλόγους ανά γειτονιά, τα σωματεία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, τον Εμπορικό Σύλλογο σε κοινό αγώνα για να μην περάσει η απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων που εναρμονίζεται πλήρως με τους νόμους και τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων. Πετάει στην ανεργία 40 καθαρίστριες και νομιμοποιεί τη μισή ζωή-μισή εργασία για άλλες 25 με τρίωρη απασχόληση.
Κάτω από την πίεση των αγώνων μας και μετά από αίτημα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την οποία συνυπογράφουν και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα των σχολικών καθαριστριών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24/08 στις 6:00μμ.
           Από τη μία κυβέρνηση και δήμοι εξαφανίζουν την Πανδημία και τα υγειονομικά Πρωτόκολλα σε μία χρονική περίοδο που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θανάτων που τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα με κλίνες covid και  no covid. Και από την άλλη περικόπτουν το προσωπικό καθαριότητας βάζοντας στο ζύγι "κόστους-οφέλους" τις ζωές μας την ίδια στιγμή που μόνο για το Δήμο Ιωαννιτών το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σε 8 Νηπιαγωγεία και 16 Δημοτικά σχολεία να λειτουργεί το πιλοτικό ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 17.30 μετατρέποντας τις καθαρίστριες που θα εργαστούν σε "λάστιχο ζωή -λάστιχο ωράριο".
Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά των συναδέλφων που απολύθηκαν και όσων μειώνεται κατακόρυφα το πενιχρό εισόδημά τους να μην έχουν από το Σεπτέμβριο ένα ζεστό πιάτο φαγητό και θέρμανση στο σπίτι τους. Είναι τα αυτονόητα που πρέπει να έχει κάθε εργατικό λαϊκό σπίτι.
Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε φαινόμενα παλαιότερων ετών όπου μία καθαρίστρια πήγαινε σε τρία και τέσσερα σχολεία ακόμη και τρίωρες. Σχολεία με καθαρίστριες μετά το πέρας των μαθημάτων όπως συμβαίνει στο Δήμο Ζίτσας και Δήμο Μετσόβου .
Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουμε το μάρμαρο της δικής τους "Πράσινης ανάπτυξης" και την "ενεργειακή τους κρίση". Να μη ζήσουμε φαινόμενα όπως την οικονομική κρίση του 2011 όπου παιδάκια δεν είχαν να φάνε κυρίως  παιδιά του ολοήμερου - τώρα να μην έχουν να ζεσταθούν.
Για να γίνει υπόθεση όλων μας η μόρφωση και η υγεία των παιδιών μας μέσα στα σχολεία απαιτείται:
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των καθαριστριών, γενναίες προσλήψεις και εκπαίδευση προσωπικού που να στηρίζουν μαζί με τους σχολικούς νοσηλευτές και τους εκπαιδευτικούς ολόπλευρα την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.
Ένα προσωπικό που με Πανδημία ή χωρίς, η καθαριότητα στα σχολεία θα είναι αναγκαία, καθημερινή πριν και μετά το μάθημα σε κάθε διάλειμμα.
Μόνο ο κοινός αγώνας καθαριστριών, γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων μπορεί να "σώσει" την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]