Ιωάννινα:Πέμπτη 18 Αυγούστου,«Ο Φανφαρόνος» στον Αύλειο Χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα

 



Πέμπτη 18 Αυγούστου, 21:00


«Ο Φανφαρόνος» (Il Sorpasso), Ντίνο Ρίζι, Ιταλία, 1962, 105΄


Αύλειος  Χώρος Αρχοντικού Πυρσινέλλα


Σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωάννινων


 


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων συνεχίζουν, για το καλοκαίρι του 2022, τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.  


Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Ο Φανφαρόνος» (Il Sorpasso) σε σκηνοθεσία Ντίνο Ρίζι, Ιταλία, 1962, διάρκεια: 105΄.


Πρωταγωνιστούν: Βιττόριο Γκάσμαν, Ζαν-Λουί Τριντινιάν, Κλαούντιο Γκόρα, Κάθριν Σπάακ, Λουσιάνα Ανγκιολίλο, Λίντα Σίνι, Μπάρμπαρα Σάιμον, Λίλι Νταρέλι, Μίλα Στάνικ, Νάντο Αντζελίνι.


Ο Βιτόριο Γκάσμαν και ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν είναι το αταίριαστο ζευγάρι που ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο γνωρίζονται στο κέντρο της Ρώμης και ξεκινούν ένα διήμερο οδικό ταξίδι στο Λάτιο και την ακτογραμμή της Τοσκάνης: Στην έρημη Pώμη, ο 40χρονος Mπρούνο συναντά τον νεαρό και ντροπαλό Pομπέρτο και τον παρασύρει σε μια απρόσμενη περιπλάνηση. Tο βράδυ κοιμούνται στο παραθαλάσσιο σπίτι, όπου παραθερίζουν η πρώην σύζυγος του Mπρούνο και η κόρη τους.


Tην άλλη μέρα, ο Mπρούνο συνοδεύει τον Pομπέρτο στο πατρικό του σπίτι στην εξοχή, όπου σαγηνεύει τη θεία του. Mετά απ’ αυτό, ξεκινούν για να βρουν την κοπέλα με την οποία ο Pομπέρτο είναι κρυφά ερωτευμένος, όταν ξαφνικά σε μια προσπέραση η Lancia Aurelia φεύγει από το δρόμο.


Mε έναν ρυθμό φρενήρη, που ορίζεται από την κίνηση του αυτοκινήτου, και με το χρόνο συμπυκνωμένο στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, ο Ντίνο Ρίζι εναλλάσσει με φυσικότητα, στιγμές χαράς, μελαγχολίας και κωμικών εκρήξεων κρατώντας για το τέλος τη βαριά σκιά του τραγικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]