Tρεις συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών

 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκαν και εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις που αφορούσαν στα κατά περίπτωση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων και απόπειρας προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 41χρονος και 15χρονος, για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους σε βάρος 37χρονου, ο οποίος επίσης συνελήφθη για καταδικαστική απόφαση.


Πιο αναλυτικά, στην περίπτωση του 37χρονου, μητέρα ανήλικης κατήγγειλε ότι χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης, προσέγγισε την κόρης της με σκοπό να συνευρεθεί σεξουαλικά με φίλο του, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Στις άλλες περιπτώσεις , οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων. Ειδικότερα, οι χρήστες του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.


Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών και εκδόθηκαν σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων των υποθέσεων και κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων ατόμων.


Στο πλαίσιο αυτό, στις 8, 11 & 13 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, οπού συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, 3 κινητά τηλέφωνα και USB stick.


Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια του 37χρονου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πορνογραφία ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη. Στις περιπτώσεις του 41χρονου και του 15χρονου, συνελήφθησαν καθώς βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.


Τα ψηφιακά πειστήρια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:


Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr    

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω του gov.gr  στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]