O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σχετικά με τις απολύσεις σχολικών καθαριστριών στο ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την απόλυση των 40 καθαριστριών και  την μετατροπή των συμβάσεων για 25 επιπλέον εργαζόμενες από πλήρη σε μερική απασχόληση. Στα μέσα του καλοκαιριού χωρίς καμία προειδοποίηση και για να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων η δημοτική αρχή του κ. Ελισάφ και των συνεργαζόμενων παρατάξεων των κκ. Μπαρτζιώκα και Γκόντα στέλνει στην ανεργία 40 εργαζόμενες και περικόπτει το εισόδημα σε άλλες 25. Εντελώς αυθαίρετα  και ανεύθυνα στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που συστάθηκε με τις αντιδημοκρατικές τροπολογίες Θεοδωρικάκου επιλέγει τις απολύσεις και την ελλιπή εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων στην καθαριότητα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόλογη για την αδιαφορία στο συγκεκριμένο ζήτημα  και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση των δήμων. 

Καλώντας τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της, καλούμε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί απέναντι στις άδικες απολύσεις των εργαζομένων και όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των καθαριστριών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]