Άρτα:Ξεκινά η επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα σε Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα



Χρ. Τσιρογιάννης: «Ξεκινά ένα πολύ σημαντικό εγγειοβελτιωτικό έργο για τους αγρότες και παραγωγούς, σε Βλαχέρνα και Γραμμενίτσα».


Στην επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα στις περιοχές Βλάχερνα και Γραμμενίτσα, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων και την ανάδοχο του έργου. Ειδικότερα ο κ. Τσιρογιάννης παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χρηστούλη, του Αντιδημάρχου Δ.Ε Βλαχερών, Χριστόφορου Σιαφάκα, του Πρόεδρου της Βλαχέρνας Ευάγγελου Βίτσιου του Πρόεδρου της Γραμμενίτσας Αθανάσιου Μήτσιου και της αναδόχου του έργου, υπέγραψε την σύμβαση που σημαίνει την έναρξη των εργασιών ενός μεγάλου εγγειοβελτιωτικού  έργου,  αυτό της επένδυσης του κεντρικού αύλακα, με προϋπολογισμό 2.2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενο μέσω (ΕΣΠΑ). 

Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης, βελτίωσης και ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής, της επάρκειας του νερού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα λόγω του χωμάτινου χαρακτήρα του υφιστάμενου αύλακα, παρουσιαζόταν προβλήματα διαρροής, με αποτέλεσμα να μένουν απότιστες οι καλλιέργειες και να μην επαρκεί το νερό για άρδευση και καλλιέργειες. Επιπλέον, το κόστος συντήρησης του ήταν μεγάλο, αφού έπρεπε να καθαρίζεται από την αυτοφυή βλάστηση κάθε χρόνο, για να επιτυγχάνεται η μέγιστη παροχή του νερού.

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων θα επενδυθούν 2.400 μ., από το σημείο υδροληψίας στο Φράγμα Πουρναρίου, μέχρι τον παράδρομο της Ιόνιας Οδού.

«Ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό αρδευτικό έργο με αφετηρία την περιοχή της Βλαχέρνας το οποίο φτάνει μέχρι και την Γραμμενίτσα, με προϋπολογισμό 2.200.000 και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου. Πρόκειται για ένα τσιμεντένιο αρδευτικό αύλακα 2.400μ. με τον οποίο λύνουμε το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας της άρδευσης για τους αγρότες των περιοχών και τις καλλιέργειες, ενώ στόχος μας  σε επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι να συνεχίσουμε το αρδευτικό αυτό έργο  και να φτάσει ως τα Ρόκκα» τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]