ΛΑ.ΣΥ Ιωαννίνων για την ελεγχόμενη στάθμευση:Νέα χαράτσια για κατοίκους, εργαζόμενους & επισκέπτες



ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πολιτική της δημοτικής Αρχής  η οποία, συνεχίζοντας την προσπάθεια της προηγούμενης, επαναφέρει και επεκτείνει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, δημιουργώντας άλλον ένα ληστρικό εισπρακτικό μηχανισμό, που θα γίνει καθημερινός εφιάλτης για κατοίκους και εργαζόμενους. Αυτά περιλαμβάνει η μελέτη που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών δηλαδή και με τη συμμετοχή των παρατάξεων Μπέγκα - Καλογιάννη. Αυτή η μελέτη είναι που δίνεται και για «διαβούλευση» με τους φορείς της πόλης 

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με ένα κατάπτυστο κείμενο ενημερώνει τους Γιαννιώτες ότι πλέον μπορούν είτε να πληρώσουν για να παρκάρουν στο δρόμο μέχρι 3 ώρες είτε να πληρώνουν για να παρκάρουν σε ιδιωτικά παρκινγκ  όσες ώρες επιθυμούν (!!!) 

Η «ανάγκη» για ελεγχόμενη στάθμευση αποκτά «επιστημονικό υπόβαθρο» στηριγμένη σε μια «άρπα-κόλλα»  μελέτη η οποία καταλήγει ότι θα επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση για μισή ώρα στη Στοά Λιάμπεη  δηλαδή σε μια στενή πεζοδρομημένη στοά στην οποία αναπτύσσονται μόνο τραπεζοκαθίσματα από καφετέριες και είναι γενικά άγνωστο αν χωρά να περάσει αυτοκίνητο. Σε άλλο σημείο με το ίδιο σκεπτικό δίνεται η δυνατότητα για ολιγοώρη στάθμευση στην Καλάρη, δηλαδή σε ένα πεζόδρομο γεμάτο καφετέριες και μπαρ όπου δεν ανεβαίνουν ούτως ή άλλως αυτοκίνητα! 

Η «βαρυσήμαντη» μελέτη δεν λαμβάνει φυσικά υπόψη ότι στο κέντρο των Ιωαννίνων είναι ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών -πλην της πολεοδομίας- οι υπηρεσίες της έδρας της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, το δικαστικό μέγαρο, πολλά σχολεία, το αστυνομικό μέγαρο χωρίς να μετρήσουμε τα κεντρικά καταστήματα όλων των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, τα ξενοδοχεία και τα πολυκαταστήματα και πολλά άλλα εμπορικά καταστήματα.  

Η «επιστημονική» μελέτη δηλαδή παραβλέπει ότι στο κέντρο της πόλης εργάζονται περισσότεροι από 5000 άνθρωπο. Δεν επιλέγουν να επισκεφτούν το κέντρο για ψώνια, για βόλτα ή για τουρισμό. Πρέπει να μείνουν στο κέντρο για 8 ώρες όσες είναι η εργασία τους. Σε αυτούς φυσικά οφείλουμε να προσθέσουμε και τους κατοίκους του κέντρου που αντικειμενικά θα παρκάρουν το αυτοκίνητό τους κοντά στο σπίτι τους. 

Επιπρόσθετα σε αυτούς, καθημερινά επισκέπτονται το κέντρο και αρκετές χιλιάδες Ηπειρώτες -όχι μόνο Γιαννιώτες- για να εξυπηρετηθούν από όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, και η εξυπηρέτηση πολύ συχνά ξεπερνά σε διάρκεια τις 3 ώρες. 

Ακόμη και  η υποτιθέμενη πρόβλεψη για δωρεάν θέσεις μονίμων κατοίκων  δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Στην πράξη οι θέσεις αυτές δεν θα είναι εξασφαλισμένες για τους κατοίκους καθώς θα χρησιμοποιούνται από επισκέπτες και μη δικαιούχους και η Δημοτική Αστυνομία θα μοιράζει κλήσεις.

Μάλιστα  την Τετάρτη 6 Ιουλίου πραγματοποιείται και η γνωστή πια «διαβούλευση» ώστε να υπάρχει και το προκάλυμμα της συναίνεσης και  συνδιαμόρφωσης  της νέας αυτής  αντιλαϊκής  εξέλιξης. 

Η διαβούλευση δεν πρέπει να τύχει νομιμοποίησης. 

Η εξέλιξη αυτή δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του Δήμου χρεώνοντας στους δημότες ακόμα και το δημόσιο δρόμο. Καλούμε κατοίκους και φορείς της περιοχής να συσπειρωθούμε και να αντιδράσουμε στα σχέδιά τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Άμεση επισκευή και συντήρηση όλων των πεζοδρομίων και των διαβάσεων ώστε να είναι ασφαλή και προσβάσιμα σε όλους τους δημότες.

• Δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης, με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά, που θα λειτουργούν δωρεάν για τους κατοίκους και τους εργαζομένους της περιοχής.

• Ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με πύκνωση γραμμών και δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

• Κατάργηση της ληστρικής φοροεισπρακτικής πολιτικής του Δήμου σε βάρος των δημοτών και κατοίκων της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]