Ιωάννινα:Το ΚΚΕ για τις συνθήκες εργασίας στις βιομηχανίες νερού


 Για ένα ακόμα καλοκαίρι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες των βιομηχανιών εμφιάλωσης ΖΑΓΟΡΙ και ΒΙΚΟΣ θα ξεζουμιστούν κυριολεκτικά για την αυξημένη κερδοφορία των βιομηχανιών. 

Τα 7ήμερα, η έλλειψη προσωπικού, η ανυπαρξία σύμβασης, η εντατικοποίηση θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στα όρια τους. Εξαντλημένοι με άστατα ωράρια και υπερωρίες, χωρίς δυνατότητα ξεκούρασης, με τις διακοπές να είναι άπιαστο όνειρο, τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η υγεία τους, στερούνται ποιοτικό χρόνο από την οικογένεια τους.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι «πνίγονται» να τα βγάλουν πέρα, οι βιομήχανοι του ΒΙΚΟΥ και του ΖΑΓΟΡΙΟΥ «πνίγονται» στα κέρδη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια και ο Δήμος με την πλήρη «ευλογία» της ΕΕ, τους έχουν «λύσει» τα χέρια, τους έχουν δώσει το ελεύθερο να διαμορφώνουν τους εργαζόμενους σε φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καταληστεύοντας μια ολόκληρη πόλη με την υπεράντληση νερού στο λεκανοπέδιο. 

Οι εν λόγω βιομηχανίες συνεχίζουν ανενόχλητες να απαιτούν και νέες γεωτρήσεις στο Λεκανοπέδιο και με δεδομένο ότι οι απολήψεις από αυτό το υδατικό σύστημα επηρεάζουν τη λίμνη Ιωαννίνων, που εδώ και χρόνια παρατηρείται εκτεταμένη ρύπανση, οι συνέπειες για το περιβάλλον είναι καταστροφικές. 

Σε εμάς κάνουν συστάσεις να μην ποτίζουμε ούτε τα λουλούδια μας και σε αυτούς η ΕΕ κάνει τις πλάτες όπου ξεδιάντροπα μετά από ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ  δίνουν πλήρη κάλυψη για την υπεράντληση νερού στο Λεκανοπέδιο της πόλης μας, λέγοντας ότι «το υπόγειο υδατικό σύστημα Μιτσικελίου- Βελλά βρίσκεται σε καλή ποσοτική κατάσταση και δεν υπάρχουν στοιχεία υπεράντλησης». 


Αντίστοιχα η Περιφέρεια και ο Δήμος που διαγράφουν πρόστιμα που χαρίζουν εκατομμύρια κυβικά νερού, ενώ εμείς χρεωνόμαστε  από τους πιο ακριβούς λογαριασμούς νερού σε ολόκληρη τη χώρα και απειλούμαστε και με διακοπή νερού αν καθυστερήσουμε να πληρώσουμε. 

Όλα αυτά είναι συνέχεια των αντεργατικών νόμων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των άρθρων και το ΠΑΣΟΚ το 75%. 

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς. 

Οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετικό δρόμο από αυτόν των βιομηχάνων και είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. 

Είναι ο δρόμος της οργάνωσης στα σωματεία, η πάλη για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, για κατάργηση των φόρων, των χαρατσιών, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]