Ιωάννινα: «Ανθρακίτης, το χωριό που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες» - Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δήμητρας Σαμλίδου
Ένα οδοιπορικό στο κάποτε μαρτυρικό και πλέον γραφικό και γεμάτο ομορφιές χωριό του Ανθρακίτη Ιωαννίνων προσφέρει η συγγραφέας Δήμητρα Σαμλίδου, με το βιβλίο της «Ανθρακίτης, το χωριό που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες». Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 21.00, στο πλαίσιο των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία του Ανθρακίτη.

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία του μαρτυρικού χωριού, με πληροφορίες για τους λιγοστούς κατοίκους που παρέμειναν, για τον κεντρικό ξενώνα και για τον πανύψηλο πλάτανο στο κέντρο της πλατείας που σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση εδώ και 300 χρόνια προκαλεί δέος και προσφέρει ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και συζητήσεις στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Ανθρακίτη.

Η Δήμητρα Σαμλίδου λαμβάνει το συγγραφικό «βάπτισμα του πυρός» στα 26 της χρόνια με ένα ιστορικό βιβλίο που περικλείει πλούσια λαογραφικά στοιχεία και πληροφορίες για το παρελθόν και το παρόν του γραφικού χωριού, ενώ δεν διστάζει να πειραματιστεί με την πένα της, παρουσιάζοντας στον αναγνώστη και ένα διήγημα μεταφυσικού χαρακτήρα, αλλάζοντας ολωσδιόλου τη ροή της ανάγνωσης. Με παιγνιώδη διάθεση μεταπηδά από την ιστορική περιγραφή στη μυθοπλασία, κάνοντας έτσι τις 42 σελίδες του βιβλίου να διαβάζονται με μία ανάσα και με έντονο ενδιαφέρον, τόσο για τους λάτρεις της τουριστικής και οδοιπορικής εξερεύνησης, όσο και για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία του φανταστικού.


Πληροφορίες για τη συγγραφέα μέσα από τα δικά της λόγια

«Γεννήθηκα στις 21 Μαΐου 1996 στη Δράμα, όπου και έζησα μέχρι τα δέκα οχτώ μου χρόνια. Αργότερα μετακόμισα στα Ιωάννινα για να σπουδάσω στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αργότερα, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πάνω στις Επιστήμες Αγωγής με κατεύθυνση “Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός”. 

Με τη συγγραφή ασχολούμαι από μικρή ηλικία, καθώς μου άρεσε να πλάθω ιστορίες και να δημιουργώ σενάρια από το μυαλό μου. Το βιβλίο του Ανθρακίτη είναι η αφετηρία για να ξεκινήσω το συγγραφικό μου ταξίδι. Η πρώτη μου διάκριση σε ηλικία δέκα έξι χρονών στάθηκε η επιβεβαίωση για να κυνηγήσω αυτό το όνειρο».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]