LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ της Τ.Ο ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ

 


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΤΟ ΑΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 

Η δεύτερη μέρα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΑΕΙ  στα Ιωάννινα, ξεκίνησε με μεγάλη πορεία ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ όπου δεκάδες φοιτητές και εργαζόμενοι κατέληξαν στον χώρο του Φεστιβάλ. Ακολούθησε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια  την Έλλη Σωτηροπούλου (Μέλος του ΓΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας , Γραμματέας ΤΣ ΑΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε :

Σήμερα εδώ, από το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα, στέλνουμε και εμείς αγωνιστικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ελλάδα, στους χιλιάδες συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δώσει αλλεπάλληλες μάχες για μόρφωση, δουλειά ζωή με δικαιώματα!

Όλοι εμείς που ρίξαμε «κόκκινο στη νύχτα», που μετά από 36 χρόνια στείλαμε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και αναδείξαμε την Πανσπουδαστική 1η Δύναμη σε όλη την Ελλάδα και για δεύτερη φορά στα Γιάννενα!

Με πρωτιές σε 11 Φοιτητικούς Συλλόγους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε 9 από αυτούς με αυτοδυναμία, από τους οποίους οι 8 είναι στα Γιάννενα. Αυτό το μήνυμα ελπίδας στέλνει και το σημερινό Φοιτητικό Φεστιβάλ! Ότι συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!

Συνεχίζουμε, κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνοι τους και όλοι μας» γιατί, δεν περιμένουμε σωτήρες. Βγαίνουμε εμείς μπροστά και γινόμαστε «πρωταγωνιστές», όπως έγιναν χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ τη μέρα των φοιτητικών εκλογών. Γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη και τα παιδιά της, με την κοινωνική συμμαχία της, μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι να μένει στο περιθώριο της ζωής.

Γιατί οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να περιμένουμε κανένα σωτήρα αλλά με τη δική μας οργάνωση, με δυνατά σωματεία και αλληλεγγύη γίνομαστε μια γροθιά, συγκρούομαστε με την εργοδοσία και το κράτος της, με τους αντεργατικούς νόμους της τελευταίας δεκαετίας και βάζουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε αρνητικές εξελίξεις, να έχουμε μικρές επιτυχίες.

Αυτό απέδειξαν και αποδεικνύουν ο αγώνας στην COSCO, την ΛΑΡΚΟ, των οικοδόμων και στην e food.

Αν οι εργαζόμενοι αποδέχονταν μοιρολατρικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ ή είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια κυβερνητική εναλλαγή, η εμβληματικοί αυτοί αγώνες δεν θα είχαν γίνει. Δεν θα είχε διαμορφωθεί ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που στήριξε αυτούς τους αγώνες και διαπαιδαγώγησε ευρύτερες δυνάμεις.

Κι όμως, οι εργαζόμενοι μέσα από αυτούς τους αγώνες κέρδισαν να ακυρωθούν οι απολύσεις, να μην πεταχτούν έξω από χώρους δουλειάς και τα σπίτια τους, να υπογράφουνε ΣΣΕ και να αυξηθούν μισθοί.

Ό,τι κέρδισαν, δεν τους τα χάρισε καμία κυβέρνηση, αντίθετα όλες οι κυβερνήσεις νομοθετούσαν σε βάρος τους. Και κυρίως κέρδισαν να στέκονται με ψηλά το κεφάλι, προετοιμάζοντας με τη στάση τους νέους, πιο σημαντικούς αγώνες!

Έτσι και οι φοιτητές εδώ στα Γιάννενα κράτησαν το κεφάλι ψηλά, γκρέμισαν για άλλη μια χρονιά τις προσπάθειες της ΔΑΠ να αναδειχθεί σε 1η δύναμη, στήριξαν τους δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ τους εμπιστεύτηκαν γιατί ήταν αυτοί που:

-Κρατήσαμε ζωντανό το πανεπιστήμιο με τις πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων, με τις δια ζώσης διαλέξεις με τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, με τις συναντήσεις πρωτοετών φοιτητών

-Αποδείξαμε πως είναι απολύτως αναγκαίο και ρεαλιστικό να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές όλης της χώρας

-Σπάσαμε στην πράξη το φόβο και τις απαγορεύσεις με τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, κόντρα σε όλους αυτούς που ήθελαν να μας κλείσουν το στόμα, κόντρα σε όλους αυτούς που μας καλούσαν τώρα να υποταχθούμε και να λογαριαστούμε μετά.

-Οι σύλλογοι έδειξαν ετοιμότητα και οργάνωσαν την κινητοποίηση των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

-Καταφέραμε με τους αγώνες μας να μειώσουμε το κόστος φοιτητικής κάρτας μετακίνησης

-Να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις Εστίες.

-Μπήκαμε μπροστά στους αγώνες ενάντια στον κατακερματισμό των πτυχίων μας ενάντια στην αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας στις καθηγητικές σχολές, τη θέσπιση του foundation year, μπήκαμε μπροστά για να μπλοκάρουμε την συγχώνευση των τμημάτων δημοτικής νηπιαγωγών και βρεφονηπειοκομείας

- Δόθηκε η δυνατότητα σε μια σειρά σχολές να οργανώνονται επιστημονικές εκδηλώσεις. να συζητιούνται θέματα που δεν μπορούν να εξαντληθούν στο πλαίσιο μιας διδακτικής ώρας.

- Διοργανώσαμε αντιπολεμική δραστηριότητα με πολύμορφους τρόπους με συναυλίες γκράφιτι εκδηλώσεις πορείες. 

-Μπήκαμε μπροστά δείχνοντας τι θα πεί αλληλεγγύη με ενισχυτικά μαθήματα μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους, διοργανώνοντας αιμοδοσία και συλλογή  ειδών πρώτης ανάγκης.

Είναι δεκάδες οι μάχες που έχουν δώσει οι φοιτητικοί σύλλογοι, μαζί με τα σωματεία της πόλης, το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων ενάντια στην ακρίβεια. μαζί κρατήθηκε και φέτος ζωντανό το μήνυμα του πολυτεχνείου η εναντίωση στα σχέδια του ΝΑΤΟ, η διεκδίκηση για τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία η μάχη σε απεργίες η διοργάνωση συλλαλητηρίων ενάντια στον πόλεμο. 

Επιβεβαιώνεται ότι η ζωντανοί φοιτητικοί σύλλογοι, κρατάνε ζωντανά τα όνειρα κάθε φοιτητή που θέλει να σπουδάζει ολοκληρωμένα, θέλει ένα μέλλον με δουλειά θέλει ζωή με δικαιώματα.

Το ΚΚΕ, όπως λέει και το σύνθημα του σημερινού φεστιβάλ μας, βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Γιατί σήμερα 30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, την αντεπανάσταση, τα μεγάλα λόγια για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος…

Γιατί πίσω από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία…

Είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ισχυρά κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που παλεύουν για το μοίρασμα αγορών, σφαιρών επιρροής, για νέα κερδοφόρα πεδία. Από τη μία οι ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία και η Κίνα.

Ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι πιο ορατός από ποτέ.

Ο αγώνας για τον σοσιαλισμού είναι αναγκαίος, ρεαλιστικός, ζωντανός. ανοίγεται κάθε μέρα με κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που δίνουμε, με κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να φτάσουν πιο πλατιά οι θέσεις και οι ιδέες του κόμματος, για να ζωντανέψει ξανά η σοσιαλιστική-κομμουνιστική προοπτική, για να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, μέσα στο κίνημα, για να σηκώσουν ακόμα περισσότεροι τις σημαίες των διεκδικήσεών μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να δυναμώσει η καπιταλιστικός αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός των αγώνων.

Σε αυτόν τον δρόμο καλούμε κάθε νέα και νέο σήμερα να έρθει μαζί μας…

Τώρα είναι που η ΚΝΕ μπορεί και πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά. Τώρα είναι η ώρα να κάνετε το βήμα οι χιλιάδες νέοι πανελλαδικά αλλά και αυτοί που βρίσκεστε σήμερα εδώ, αυτοί που βρεθήκαμε μαζί στα αμφιθέατρα, στις κινητοποιήσεις, που προβληματίζεστε για όσα γίνονται γύρω σας και εκτιμάτε τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σας καλούμε να πάρετε την απόφαση και να οργανωθείτε στην ΚΝΕ.

Η δράση μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ είναι η μέγιστη συμβολή ενός νέου σήμερα για να κερδίσει τη ζωή του, το μέλλον του, ως πρωτοπόρος άξιος αγωνιστής ανάμεσα στους συμφοιτητές του, καινοτόμος, μέσα σε ένα συλλογικά οργανωμένο σχέδιο για την αλλαγή της κοινωνίας, για το γκρέμισμα του γερασμένου αυτού κόσμου του καπιταλισμού!

Γιατί μέσα από την οργανωμένη ζωή, την κοινή προσπάθεια με άλλους συντρόφους, με άλλα παιδιά σαν και τα μέλη της ΚΝΕ που γνωρίζετε, η προσωπικότητα, η γνώμη, η κλίσης του καθενός αποκτούν πραγματικό περιεχόμενο που αντιστοιχεί στην ταξική θέση και τα πραγματικά συμφέροντα των νέων των λαϊκών οικογενειών.

Γιατί παλεύουμε και μας απασχολεί κάθε πρόβλημα κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε. Μιλάμε ανοιχτά και ξάστερα για το χαρακτήρα και τις επιδιώξεις της ΚΝΕ, έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας σε κάθε γνώμη και κριτική παρατήρηση, επιδιώκουμε την κοινή δράση στην πραγματική ζωή.

Γιατί μετράμε τις δυνάμεις μας καθημερινά εκεί που ζει, σπουδάζει εργάζεται η νεολαία, κοιτώντας την στα μάτια, εκεί που τελικά η δύναμη των ιδεών της και της θέλησης γίνεται πραγματική υλική δύναμη που ανατρέπει το παλιό και χτίζει το νέο.

Γιατί η οργάνωσή μας είναι ένα επαναστατικό σχολείο.

Γιατί οι δεσμεύσεις μας είναι ένα σκύβουμε, μόνο όταν είναι να αφουγκραστούμε τα βάσανα και τις δυσκολίες της νεολαίας, να γινόμαστε πραγματικοί μαχητές όταν αγωνιζόμαστε για το δίκιο του λαού. να αισθανόμαστε την αδικία που βιώνει κάθε καταπιεσμένος σαν δική μας, να μη συμβιβαζόμαστε με τις δυσκολίες της εποχής.

Γιατί η διαμόρφωση τέτοιας στάσης ζωής η επιλογή της από όλο και περισσότερους, φοβίζει και τρομοκρατεί το σύστημα, τα κόμματα που το υπηρετούν, τους διάφορους μηχανισμούς του.

Οι συνθήκες μπορεί κάποιες φορές να φαντάζουν δύσκολες για τη δική μας δράση λόγω του αρνητικού συσχετισμού παγκόσμια, όμως στην επιλογή της υποταγής σε αυτόν το κόμμα μας, την έχει απορρίψει κατηγορηματικά!

Τώρα είναι η ώρα να μπούμε ακόμα πιο αποφασιστικά μπροστά για να αναπτυχθούν οι αγώνες της νεολαίας. να γίνουμε πιο ικανοί να συνδέουμε την πάλη για τα ζητήματα της μόρφωσης, της δουλειάς την πάλη ενάντια τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, την πάλη ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό με την πάλη για την κοινωνία της πραγματικής απελευθέρωσης του ανθρώπου το σοσιαλισμό κομμουνισμό.

Σε αυτήν την προσπάθεια κρατάμε τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος κλείνουν  70 χρόνια από την εκτέλεση του και ο οποίος εγραφε:

«Σκέφτομαι πως αυτά τα 3 συστατικά πρέπει να έχει ζωή, το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω από τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη.» 

Έτσι από αυτά τα λόγια δανειζόμαστε και το σύνθημα του 48ου φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του εδώ στα Γιάννενα από τα μαθητικά φεστιβάλ, συνεχίζει με το σημερινό φοιτητικό φεστιβάλ και κορυφώνεται το Σεπτέμβρη σε όλη την Ελλάδα. Σας καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους για να συνεχίσουμε, να κάνουμε πράξη αυτό το σύνθημα:

Η νέα γενιά με το ΚΚΕ

Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!

Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα!


Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τους : Αλεξάνδρα Ρίζου , Στέλιο Κοτίδη , Σταύρο Γιαβρή , Ανέστη Τσιαρτσιανίδη , Ηλία Αράπογλου . 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]