Ιωάννινα-Παρέμβαση αναγνώστη :"Προς τον Δήμαρχο και τους "υπεύθυνους"


 Με αφορμή τρία περιστατικά που δημοσιεύσατε πρόσφατα, θα ήθελα να σχολιάσω και να καταγγείλω κάποια πράγματα για την όμορφη πόλη μας. 

Δήλωση Δημάρχου: «Ήταν ένα απαράδεκτο επεισόδιο που δεν τιμά την δημοκρατία που πολλοί ευαγγελίζονται»…κλπ. «Αυτές οι πράξεις είναι καταδικαστέες και προσβάλλουν την δημοκρατία.»!!!(Για το επεισόδιο  εισβολής των απολυθέντων καθαριστριών).Και ρωτώ όλους τους δημάρχους των τελευταίων δεκαετιών: Το γεγονός ότι το κτίριο του Δημαρχείου είναι απροσπέλαστο και απαγορευμένο σε αναπήρους συμπολίτες μας σας τιμά; Είναι καταδικαστέο;Προσβάλλει τη Δημοκρατία;

Δεύτερο άρθρο τα υπαίθρια γυμναστήρια που αυξάνονται(και πολύ άργησαν…).Μπράβο σε όσους το αποφάσισαν επιτελούς, ειδικά αυτή η δημοτική αρχή. Ερώτηση σε όλους τους δημάρχους: Είστε ευχαριστημένοι και περήφανοι που η Άρτα έχει περισσότερες αναπηρικές θέσεις(και με σωστή σήμανση) από ότι η πρωτεύουσα της Ηπείρου; 36 θέσεις τα Γιαννενακια μας…37 θέσεις η Άρτα!!!(υπάρχουν έγγραφα επίσημα για όποιον τα ζητήσει).Υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που δεν έχουν ακομη…θεσεις για ΑΜΕΑ, όπως τα ΕΛΤΑ η Αστυνομία, η ΔΕΗ η Περιφέρεια…κλπ. Υπάρχουν θέσεις χωρίς καμία σήμανση στο εδαφος…που καταπατούνται καθημερινά από τους ευγενικούς όλο ανθρωπιά συμπολίτες μας!!!Φτιάξτε υπαίθρια γυμναστήρια Δήμαρχε, αλλά φτιάξτε και τις αναπηρικές που ορίζει ο Νόμος εδώ και δεκαετίες…..

Έχουν σταλεί έγγραφα εδώ και χρονια…αποτελεσμα ΜΗΔΕΝ!!!Τι κι αν υπάρχουν ΠΔ, ΦΕΚ, Ευρωπαϊκές οδηγίες κλπ;Τα γράφουν στα παλιά τους παπούτσια οι «υπεύθυνοι» αλλά κι αυτοί που έχουν τη δύναμη και την εξουσία με ένα τηλέφωνο να λύσουν αμέσως το πρόβλημα Κύριε Ελισάφ και Κύριε Καχριμάνη(που τυπικά δεν είσαι υπεύθυνος, αλλά ηθικά είσαι..), για να λέμε και ονόματα έξω από τα δόντια!!!Έχετε ενημερωθεί εδώ και χρόνια….

Το τρίτο άρθρο που δημοσιεύσατε ήταν το ατύχημα με τις νεαρές κοπέλες στην Ανατολή που παρασύρθηκαν. Υπάρχουν δεκάδες διαβάσεις πεζών που δεν φαίνονται διότι έχει εξαφανιστεί το χρώμα. Πόσο δύσκολο είναι να βαφτούν; Πόσο κοστίζει ένας κουβάς άσπρη μπογιά; Σταματήστε να πληρώνετε κάθε χρόνο δεκάδες σχολικούς τροχονόμους πρωί και μεσημέρι έξω από σχολεία για να κάνουν το αυτονόητο ….να σταματάνε δηλαδή τα αυτοκίνητα στις διαβάσεις πεζών για να περνάνε οι μαθητές!!!!(για να μαθαίνουν από μικροί πως όταν πιάσουν τιμόνι δε θα σταματάνε στις διαβάσεις πεζών-όπως γίνεται καθημερινά στα Γιαννενάκια μας-αλλά θα συνεχίσουν αμέριμνοι με τα γνωστά αποτελέσματα(5 νεκροί από τροχαία κάθε μέρα στην Ελλαδίτσα μας)

Διαβάζω για εκδηλώσεις στα Σφαγεία…Ουτε ένας Δήμαρχος ή υπεύθυνος δε σκέφτηκε  να φτιάξει δυο αναπηρικές θέσεις στην περιοχή αυτή που έχει και πάρα πολλά καταστηματα…αλλα όχι για τους ενοχλητικούς αντιαισθητικούς ανάπηρους!!ΝΤΡΟΠΗ σας…Και τολμάτε να μιλάτε για πολιτισμό στην πόλη του Αλή Πασά!!

Εδώ να ευχαριστήσω δημόσια την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και την Κυρία Βαρβάρα Παπαδοπούλου που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε επιστολή που αφορούσε την μη πρόσβαση στην περιοχή του Ιτς Καλέ και του Μουσείου Αργυροτεχνείας και πολύ σύντομα θα είναι προσβασιμη στα ΑΜΕΑ!!!Μπράβο τους λοιπόν! 

ΥΓ. θα μπορούσα να κάνω μια μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όλα τα παραπάνω αλλά η σημερινή εικόνα της δικαιοσύνης είναι πλήρως απογοητευτική και θλιβερή….

Θα συνεχίσω όμως να σας «ενοχλώ» και να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αναγκαστείτε να κάνετε την δουλειά για την οποία πληρώνεστε…αλλά δεν κάνετε!!!

Τα λέμε πάλι σύντομα….Ο  γνωστός ενοχλητικός ανάπηρος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]