Ούτε τα βασικά....

 


Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είναι  γνωστή για την περιβαλλοντική της αδιαφορία, με τρανή απόδειξη την αδιαφορία να στελεχωθεί το τμήμα πρασίνου με επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και την ξεραΐλα όλων ανεξαιρέτως των χώρων πρασίνου, όταν τελικά αναδεικνύονται μέσα από τα χορτάρια (Άλσος, Πλατεία Αμπελοκήπων κοκ) 

Αυτή τη φορά η περιβαλλοντική αδιαφορία είχε σαν αποτέλεσμα την καρατόμηση όλων των δέντρων του πάρκου απέναντι απ το Δικαστικό Μέγαρο, για τη δημιουργία του ισόπεδου κόμβου. Έτσι, σήμερα από το πρωί, οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ήρθαν αντιμέτωποι με τα συνεργεία του εργολάβου ο οποίος χωρίς να τηρεί τα μέτρα για τη σήμανση του χώρου και την ασφάλεια των διερχόμενων και των εργαζομένων -εκτός από τον κώνο της φωτογραφίας- ξεκίνησε την αποψίλωση. 

Προφανώς τα δέντρα πρέπει να φύγουν για τη δημιουργία του ισόπεδου κόμβου. Η λύση όμως είναι να εκριζωθούν με μπάλα χώματος και να μεταφερθούν σε κατάλληλο μέρος μέχρι να γίνει μεταφύτευση. 
Αυτή η ελάχιστη μέριμνα που μπορούσε να προβλεφτεί στη μελέτη και τη σύμβαση της κατασκευής του έργου, ούτε καν πέρασε σαν σκέψη από τη δημοτική αρχή, ενώ μένει να απαντηθεί ποιος ο ρόλος του επιβλέποντα του έργου από την πλευρά του Δήμου. 


Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]