Ψηφίστηκε ο νόμος - πλαίσιο που απορρίπτεται από φοιτητές και διδάσκοντες


 Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ έγινε δεκτός από την Βουλή ο νόμος-πλαίσιο της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια που βαθαίνει περαιτέρω την εμπορευματοποίηση της γνώσης, μεγαλώνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.


Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και με τις παρεμβάσεις τόσο του ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, όσο και των βουλευτών του, ανέδειξε τις στοχεύσεις της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα Ιδρύματα.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, κατήγγειλε επίσης το άρθρο 296 του νόμου, που καταργεί τα νομικά πρόσωπα που διαχειρίζονταν τα πανεπιστημιακά δάση στο Περτούλι, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραδοθούν τα ίδια τα δάση και οι περιοχές φιλέτο όπου βρίσκονται, στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο άρθρο, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.


Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, «Ελληνική Λύση» και ΜέΡΑ25, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα νωρίτερα την Πέμπτη και απείχαν από την ψηφοφορία, προσπαθώντας να κρύψουν την σύγκλισή τους με την κυβέρνηση στην πολιτική της εμπορευματοποίησης των Πανεπιστημίων.


Συγκεκριμένα σε σύνολο 213 ψηφισάντων, επί της αρχής υπερψήφισαν 157, κατά ψήφισαν 56 βουλευτές. Ενώ για το άρθρο 296, υπέρ ψήφισα 179, κατά 33 και 1 «παρών».


Σημειώνεται επίσης, ότι το βράδυ της Πέμπτης, έξω από την Βουλή διαδήλωσαν μαζικά φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, ενάντια στο νόμο-πλαίσιο, διατρανώνοντας ότι με την πάλη τους, θα τον αφήσουν στα χαρτιά. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

φωτό Eurokinissi

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]