Το ΚΚΕ για τις πυρκαγιές


 Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι το αστικό κράτος δεν είναι ούτε ανεπαρκές ούτε αφελές, είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες του λαού.

Οι επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο πυρκαγιές έχουν φτάσει στο σημείο να θυμίζουν πλέον τις επαναλήψεις στην τηλεόραση. Δυστυχώς δεν είναι για γέλια και για να περνάει η ώρα, αλλά πρόκειται για τη ζωή μας.

Η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων δηλώνει τη συμπαράστασή της στους κατοίκους της Αττικής και όλης της χώρας που πλήττονται από τις πυρκαγιές και προσπαθούν μόνοι τους να τις αντιμετωπίσουν.

Καλούμε το Γιαννιώτικο λαό να μη συνηθίσει αυτές τις εικόνες και να δυναμώσει την πάλη του.

Απαιτούμε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και σε μέσα στα Γιάννενα και στην Ήπειρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της δασικής υπηρεσίας, αλλά και του συστήματος υγείας για την κάλυψη των συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές, ταυτόχρονο διαχωρισμό του επιχειρησιακού από το διοικητικό προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αντίστοιχες προσλήψεις.

Απαιτούμε ριζική αλλαγή της οργάνωση της δασοπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και γνώμονα την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και των δασικών οικοσυστημάτων και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν είναι μοιραίο για το λαό μας, τους νέους και τις νέες κάθε χρόνο να χάνουν πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου, δάση και το φυσικό πλούτο, τις περιουσίες τους.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με το δυνάμωμα της πάλης του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]