ΚΚΕ-Ιωάννινα:Να μην απολυθεί καμία σχολική καθαρίστρια Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα

 Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με προκλητικό τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο καλύτερος εκφραστής της πολιτικής του κόστους-οφέλους. Της πολιτικής που αν δεν έχει άμεσο όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους τότε είναι κόστος που πρέπει να περικοπεί. Όπως οι 40 σχολικές καθαρίστριες που η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αποφάσισε να απολύσει, καθώς όπως παραδέχτηκε είναι βάρος για τον προϋπολογισμό του δήμου.

Πιστή στην  ιεράρχιση των συμφερόντων των επενδυτών, των κατασκευαστικών ομίλων κλπ δε διστάζει να μπει εμπόδιο σε βασικές λαϊκές ανάγκες. Δε διστάζει να μπει εμπόδιο στο δικαίωμα των παιδιών για καθαρά σχολεία, την ώρα μάλιστα που φουντώνει το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και αναμένεται νέο από Σεπτέμβρη.

Η δημοτική αρχή έχει και άλλη επιλογή, να εναντιωθεί στην πολιτική που υποβαθμίζει τις λαϊκές ανάγκες και να διεκδικήσει έργα που να τις υπηρετούν. Συνειδητά ωστόσο επιλέγει να δαπανήσει χιλιάδες ευρώ σε συμβούλους για τα έργα, να δώσει εκατομμύρια για μία ακόμη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας κλπ. Έργα που ούτως η άλλως ο ίδιος ο λαός πληρώνει από τη φορολογία την ίδια ώρα που και ο δήμος τον  ξαναφορολογεί μέσω των ανταποδοτικών του ΤΑΠ κλπ.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των γονιών για άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων. Να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]