Η ΛΑΣΥ Δήμου Ιωαννιτών για ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας και απόλυση καθαριστριών

 


Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών θεωρεί ότι προσβάλλεται η δημοκρατία όταν οι απολυμένες καθαρίστριες μπαίνουν στο χώρο του Δημαρχείου την ώρα που δίνει συνέντευξη και απαιτούν να επαναπροσληφθούν.

Ο Δήμαρχος ΔΕΝ θεωρεί ότι προσβάλλει τη δημοκρατία όταν οι επικεφαλής των παρατάξεων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του ζητούν να συνεδριάσει εκτάκτως και αυτός το παραπέμπει στο μακρινό μέλλον και ζητά και τις υπογραφές του καθενός δημοτικού συμβούλου ξεχωριστά. 

Ο Δήμαρχος ΔΕΝ θεωρεί ότι προσβάλλει τη δημοκρατία όταν τα στελέχη του δεσμεύονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην προβούν στην αναστολή λειτουργίας κανενός ΚΔΑΠ και μετά από μία εβδομάδα αποφασίζουν το κλείσιμο του ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας , του μοναδικού που καλύπτει τις ανάγκες Μπάφρας, Νεοκαισάρειας, Μπιζανίου και Επισκοπικού. Ο Δήμος κατάφερε τον «αστρονομικό» αριθμό των 8 ΚΔΑΠ  για όλο το Δήμο να τον φτάσει στα  6 και μετά το κλείσιμο και του  ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας στα 5. Κλείνει το ΚΔΑΠ επειδή δεν θα έχει εγγραφές, πριν ξεκινήσουν ακόμα οι εγγραφές και αποδειχτεί πόσα παιδιά θέλουν να γραφτούν! 

Η Δημοτική Αρχή Ελισάφ-Γκόντα-Μπαρτζώκα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημοκρατίας των λίγων, της δημοκρατίας των επιχειρηματικών ομίλων με τους οποίους φωτογραφίζονται όταν δεν τους χαλάν τις φωτογραφίες οι απολυμένοι εργάτες.

Μόνοι τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι αδιαφορούν για τις λαϊκές ανάγκες, μόνοι τους αποδεικνύουν ότι καθημερινή τους μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η δημοκρατία της  δημοτικής αρχής  δεν αντέχει τις λαϊκές ανάγκες και την ικανοποίησή τους  γιατί είναι στοιχισμένη με την πολιτική όλων των Κυβερνήσεων που  θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν τζάμπα, που  θέλει τους  γονείς να χρυσοπληρώνουν για να έχουν τα παιδιά τους στοιχειώδεις παροχές.

Οι Γιαννιώτες να βγάλουν συμπεράσματα! Να παλέψουν για καθαρά σχολεία για τα παιδιά  τους με προσλήψεις αυτών και όσων καθαριστριών ακόμη χρειάζονται με  μόνιμη και σταθερή δουλειά . 

Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο αυτής της πόλης να παλέψει για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των ΚΔΑΠ αλλά και του ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, τη διεύρυνσή τους, τη διασφάλιση μόνιμης χρηματοδότησης, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την αναβάθμισή τους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη στελέχωση των δομών με περισσότερους παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς φροντιστές που να καλύπτουν το σύνολο των ολοένα αυξανόμενων αναγκών.

Ζητάμε άμεσα να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]