ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των σχολικών καθαριστριών ζητά η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

 


Η δημοτική αρχή στέκεται με απόλυτη ανευθυνότητα απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των σχολικών καθαριστριών.

Ιωάννινα, 21/07/2022


Η δημοτική αρχή Ελισάφ - Γκόντα - Μπαρτζώκα γι’ άλλη μια φορά στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους.

Με μια κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, για τη σχολική χρονιά 2022-2023, η δημοτική αρχή έστειλε στην ανεργία 40 σχολικές καθαρίστριες και 25 στην μερική απασχόληση.

Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αρκεί μία καθαρίστρια ανά 145 μαθητές των Ιωαννίνων, αφού δεν υπάρχουν πλέον πρωτόκολλα covid. Αρκούν 126 σχολικές καθαρίστριες για τις 138 σχολικές μονάδες της πόλης.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου τα κρούσματα είναι σε νέα έξαρση, παρά τις διάφορες δηλώσεις περί «τέλους πανδημίας». 

Οι φτηνές δικαιολογίες της δημοτικής αρχής δεν πείθουν κανέναν. Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων στέκεται με απόλυτη ανευθυνότητα απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παρά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Δήμου, του Εργατικού Κέντρου για μόνιμη και σταθερή δουλειά, η Δημοτική αρχή μένει πιστή στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική, από την μια πλευρά στέκεται εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και στις διεκδικήσεις τους, και από την άλλη πλευρά διευκολύνει, ενισχύει, επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διάφορους τομείς όπως τουρισμός, διαχείριση απορριμμάτων, αναβάθμιση του αστικού οδοφωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας Led, δαπανά αρκετά χρήματα σε συμβούλους και προχωράει σε σωρεία απευθείας αναθέσεων.

Αποδεικνύεται γι’ ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός στην ικανοποίηση βασικών λαϊκών αναγκών. 

Οι σχολικές καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καμία απόλυση σχολικής καθαρίστριας! 

Να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για τη συζήτηση του θέματος και προτείνουμε τη λήψη απόφασης που θα διατηρεί όλες τις θέσεις εργασίας και θα διεκδικεί επιπλέον προσλήψεις καθαριστριών με πλήρη και σταθερή εργασία που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες όλων των σχολείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]