Ένοχος για δυο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης – Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τους άλλους δυο

upd  18.00
Μπορεί να καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς αλλά ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα μείνει στη φυλακή. Θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου να γίνει το Εφετείο.



 Ένοχος για δύο πράξεις βιασμού κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών για τους άλλους δύο βιασμούς.


Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τον βιασμό δύο 17χρόνων το 2015. Ωστόσο, θεώρησε τον Δημήτρη Λιγνάδη αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου (τότε), ο οποίος αν και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση του 16χρονου αγοριού που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011 κατά πλειοψηφία 5 έναντι δύο.


Επίσης, το δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη αθώο για την υπόθεση του ενήλικα άνδρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τέσσερις ενόρκους να τον απαλλάσσουν λόγω αμφιβολιών.

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση βιασμού 17χρονου στην Επίδαυρο το 2015 κατά πλειοψηφία 4-3 και για το βιασμό ενός επίσης 17χρονου στο σπίτι του στο Μεταξουργείο το 2015 κατά πλειοψηφία 5-2.


Αυτή την ώρα η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη αιτείται την αναγνώριση ελαφρυντικών. 


Παρόντες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας στην υπόθεση Λιγνάδη ήταν και οι βουλευτές, Σία Αναγνωστοπούλου, Κρίτων Αρσένης και Κλέων Γρηγοριάδης. 

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]